Qualifying scores inleveren over 10, 11, 12 of meer holes

Onder welke voorwaarden kan men qualifying scores inleveren over 10, 11, 12 of meer holes?

Spelers kunnen onder bepaalde voorwaarden ook qualifying ronden en wedstrijden spelen over 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 of 17 holes. Er zijn zoals gezegd wel bepaalde voorwaarden verbonden aan het spelen van een qualifying ronde of een wedstrijd over 10 tot en met 17 holes.

  1. De speler kan niet verder spelen vanwege (dreigend) onweer, intredende duisternis of ziekte.
  2. De speler eindigt zijn/haar ronde op een ‘logisch eindpunt dit logische eindpunt is voor de Rijswijkse golfclub hole 14.
  3. De speler kan niet verder spelen vanwege een blessure.

De gedachte achter dit principe is als volgt. Als het vanwege (dreigend) onweer, intredende duisternis of ziekte niet lukt om een 18-holes ronde af te maken, dan is het zonde als de score op de wel gespeelde holes niet meegeteld kan worden voor de handicap van de speler. Verder maakt het principe meer mogelijk voor spelers en clubs.

  • Een speler moet voor de ronde aan zijn/haar marker aangeven of hij/zij 9, 18 of bijvoorbeeld 14 holes gaat spelen
  • Er mag alleen vanaf hole 1 tot en met hole 14 worden gespeeld bij beëindiging op hole 14.
  • De wedstrijdcommissies van de Rijswijkse golfclub kunnen dus ook 9 en 14 holes qualifying wedstrijden organiseren.

Het is niet nodig om de stroke index van de baan te veranderen nu spelers onder bepaalde voorwaarden 10 tot en met 17 holes mogen spelen.

Als een 18-holes wedstrijd gestaakt moet worden vanwege onweer, dan tellen alle scores van wedstrijddeelnemers die 10 of meer holes hebben kunnen spelen mee voor hun handicap. De holes die niet gespeeld zijn worden dan niet ingevuld maar worden automatisch door het systeem ingevuld.

Voor de complete uitleg: https://www.ngf.nl/caddie/handicapping/handicapsysteem/qualifying-scores-over-10-11-12-13-14-of-meer-holes

Menu