Heren in januari/februari 2024

Evenals vorig jaar organiseert de herencommissie de Heren Rijswijkse Open. Dit jaar op maandag 8 juli, waaraan maximaal 120 spelers van de Rijswijkse en ca acht omringende golfbanen kunnen deelnemen. Chris van Ede treedt op als ‘voorzitter’ en Hans Versteegenh ondersteunt de commissie. Binnenkort worden de details gepubliceerd.

 

Op woensdagen 3 en 17 januari was de baan dicht. Op 10 januari speelden we de 1e ringerscore op wintergreens. De ‘greens’ waren niet helemaal (helemaal niet) geschoren, hetgeen het putten enigszins beïnvloedde. Rob Helwig verzuchtte dat hij normaliter puts van minder dan 10 meter altijd maakt, maar dat het nu niet lukte. Aart Groenendijk had een score van 46 punten, gevolgd door Theo Janssen en Peter Remmerswaal met 45 punten.

Op 24 januari werd de 2e winter ringerscore op wintergreens gespeeld. De greens waren keurig geschoren. Tom Marks had een score van 42, evenals Harry Willems. Gezien de 9-6-3-1 uitslag methode werd Tom eerste en Harry eervol tweede.

Op 31 januari werd een 2×2 matchplay wedstrijd gespeeld. Om twee namen op één kaart te krijgen, werd aangegeven een Greensome wedstrijd, terwijl gespeeld moest worden als matchplay. Uiteraard zorgde dit voor de nodige verwarring, de commissie zal ervoor zorgen dat bij de komende matchplay wedstrijd (meer) volgens geldende regels zal verlopen. Kees Feddes heeft getracht van de niet eenduidig ingevulde kaarten een beetje chocolade te maken. Na enig gepuzzel bleek dat Rob Roelvink en Peter van Putten plus 6 hadden en daarmee de winnaars zijn geworden. Na afloop van de wedstrijd deelde Peter van Putten, voor het eerste maal als voorzitter, prijzen uit van eerder gespeelde wedstrijden. Perry en zijn team hadden voor een heerlijke maaltijd van Chili con carne met rijst gezorgd, heerlijk!

Op 7 februari werd een Texas Scramble wedstrijd gespeeld. Eenieder mocht zelf een voorkeur voor een team aangeven. Het team van Aart Groenendijk, Rob Helwig en Gert Dazler zagen kans om minstens vijfmaal alle drie een put van minder dan een meter te missen. Ze zijn daardoor niet als eerste geëindigd. Jacques de Zeeuw, Rob Roelvink en Tom Marks speelden beter en met een score van 61 werden ze ruimschoots winnaar.

Op 28 februari wordt een 2×2 matchplay shotgun gespeeld. Na afloop wordt onder het genot van een nader te bepalen hap(je) en drankje? aandacht geschonken aan de vele jaren dat Chris van Ede op voortreffelijke, soms op onnavolgbare, wijze de heren binnen de herencommissie actief is geweest, eerst als penningmeester en na vertrek van Aart Groenendijk als voorzitter.

 

Menu