Regelwijzigingen 2023

Eens per vier jaar worden de R&A golfregels herzien. Per 1 januari zijn er wereldwijd regelwijzigingen ingegaan. De NGF heeft de afgelopen tijd de nodige informatie verspreid naar de verenigingen. De Regelcommissie wil je hierbij informeren.
Een deel van de informatie heb je wellicht al ontvangen, wanneer je de Golf.nl nieuwsbrieven ontvangt. Zie onderstaande punten; via de hyperlinks tref je de informatie aan.

  • In november heeft de NGF een webinar voor de verenigingen gehouden. Dit is opgenomen, en terug te kijken.
  • Het webinar werd gehouden aan de hand van een Powerpoint presentatie.
  • Bij dit webinar was er de mogelijkheid vragen te stellen. De NGF heeft de vragen verzameld, en de antwoorden Dit is hier te vinden.
  • De NGF heeft een lijst met de grootste wijzigingen opgesteld (‘groot’ in de zin dat een speler er in de dagelijkse praktijk geregeld mee te maken zal krijgen).
  • Een opvallend punt is dat bij een aantal regels overtredingen minder zwaar bestraft worden.
  • Het kleine regelboekje “Spelerseditie van de Golfregels” is komen te vervallen. Je dient dus gebruik te maken van de app. De R&A app is inmiddels bijgewerkt. Zo heb je alle regels bij je, op je mobiel. Bekijk die mooie app eens. Je kunt zoeken via regelnummers, maar ook handig via deze afbeelding (de ‘Regelzoeker’):

           

Heb je vragen of opmerkingen: neem gerust contact met ons op.

Renée Vissers

Hetty Verboom

Marcel Hakkert

mail naar: Regels@rijswijksegolf.nl

Menu