Matchplay 2024 – update

Zaterdag 25 mei

Wat normaal een lekker weekend golfen is en waar de krachten binnen de diverse klassementen met elkaar gemeten worden, was ‘PLUVIUS” voor een tweede maal in drie jaar de oorzaak dat het evenement in het water dreigde te vallen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag en ook in de ochtenduren was er een enorme hoeveelheid water gevallen en daarmee de baan onbespeelbaar en dus gesloten.

Flinke paniek bij de organisatie die in samenspraak met management van de baan gelijk op zoek ging naar alternatieven om dit kampioenschap toch te kunnen verspelen.

We kregen groen licht om de wedstrijden van zaterdag naar de zondag te verschuiven indien de baan dit toeliet en de halve – en finale wedstrijden konden verschoven worden naar zaterdag 15 juni.

Schema technisch was hier ruimte voor, maar bij een aantal deelnemers gaf dit wel een probleem, omdat men ook andere verplichtingen had op de 15de juni.

Daarom zijn we eerst maar begonnen aan de wedstrijden van zondag om te zien hoe dit voor de 15de juni zou uitpakken.

Zover ik nu de uitslagen tot de halve finale zie gaat dit gelukkig heel erg meevallen.
Dit wat betreft het organisatiedeel.

Zondag 26 mei

De baan is echt verrassend goed gebleken en ondanks dat er ook nog wat (kleine) buien vielen is de strijd aangevangen. Opgetogen reacties van de spelers, na hun match,  die de mening deelden dat onze baan behoudens de bekende plekjes, prima te spelen was.

Tussen de wedstrijden door werd een lunch aangeboden door het bestuur en kon iedereen genieten van de broodjes en de kroket om daarna een volgende partij te gaan spelen. Dank aan de horeca die dit netjes heeft verzorgd.

Rond een uur of 17.45 kwam nog een flinke onweersbui over en hebben we tot iets voor half zeven gewacht om de lopende partijen af te maken. Het werd toen ook nog prachtig en zonnig weer.

Op de site zijn ook de diverse klassementen te zien na het spelen van de eerste twee rondes.

Ik wil ondanks alle zaken die goed gingen ook een wat kritische  noot laten horen. Mensen die zich inschrijven voor meerdaagse clubkampioenschappen moeten ook rekening houden dat ze soms twee volle dagen  ‘aan de bak’  moeten en dan is het erg vervelend als men al aangeeft dat men op de zondag niet (eens) kan spelen.

Ik wil een woord van dank richten aan mijn mede commissieleden Erik Wiener en Hans Mokkink die de taken waarnamen op het moment dat ik zelf aan het spelen was.

Tevens bedank ik Marcel Hakkert die ‘s-morgens de baan inspecteerde en met name de bunkers onder handen nam. Dit om vervelende discussies voor te zijn.

Zelf ben ik inmiddels in de tweede ronde nipt verslagen dus zal ik 15 juni ook weer aanwezig zijn om het wedstrijd verloop in goede banen te leiden.

Het betreft echter een kleine groep spelers die om de titels strijden dus zou het heel fijn zijn als er veel toeschouwers komen om de strijd te bekijken en de mensen aan te moedigen.

15 juni gaan we verder met de strijd en hoop ik iedereen en ook veel toeschouwers te zien.

De wedstrijdcommissie
Rob Roelvink

Matchplay Clubkampioenschap schema Heren 2024
Matchplay Clubkampioenschap schema Dames 2024
Matchplay Clubkampioenschap Heren Senioren 2024

Menu