Herendagen december 2023

Drie stokken wedstrijd

Op 20 december werd een drie stokken wedstrijd gespeeld. Drie stokken betekende drie clubs en een putter. Vooraf was aangegeven dat een marshal de tassen zou controleren op te veel (of te weinig) stokken. Het dreigement was voldoende, niemand bleek in overtreding. Volgens de weersverwachting zou het gaan regenen, door de goede contacten die de commissie met boven had, bleef de regen uit en was de temperatuur aangenaam. Ondanks het gebruik van maximaal drie stokken behaalde Peter Remmerswaal 41 stableford punten en werd eerste, proficiat Peter! Peter van Putten viel weer in de prijzen met een score van 36 punten. Topspelers Paul Rodenburg en Loek Eekhout werden gedeeld derde met 35 punten.

Afscheid Chris als voorzitter

Tijdens de lunch, hutspot met klapstuk en een drankje (met dank aan Perry en zijn team) deelde Chris van Ede voor de laatste maal als voorzitter de prijzen van eerder gespeelde wedstrijden uit. Chris is vele jaren actief geweest in de herencommissie, eerst als penningmeester en de laatste jaren als voorzitter. Begin 2024 zullen we op (on)gepaste wijze van Chris als voorzitter afscheid nemen. Dat betekent niet dat Chris ons gaat verlaten, hij blijft beschikbaar voor (on)gevraagd advies en zal als voorzitter de Herendag Rijswijkse Open in juli 2024 mede organiseren. Zoals bekend zal Peter van Putten hem als voorzitter opvolgen, welkom Peter!

Texas Scramble

Op 27 december was het aantal deelnemers beperkt, doch dat mocht de pret niet drukken. De tafeldienstheren zijn het nog niet eens wie de winnaars zijn, de uitslag volgt na nader beraad.

Het uitvoerig beraad heeft inmiddels tot in de nachtelijke uren (met wijn) plaatsgevonden. Twee teams zijn geëindigd met dezelfde score van netto 67 slagen zijnde Aart Groenendijk/Jan van der Valk/Leo van der Voort en Dick Smit/Jacques de Zeeuw/Willem Meewisse. Het eerstgenoemde team is de winnaar van de dag vanwege een lagere playing handicap.

Ziek en geblesseerd

Onregelmatig ligt er bij het aanmelden een kaartje met het verzoek te tekenen. Het gaat dan om spelers die (langdurig) ziek of geblesseerd zijn. Helaas is de commissie niet altijd op de hoogte van degenen die ziek of geblesseerd zijn. Verzoek aan eenieder is aan een commissielid door te geven als bekend is dat iemand ziek of geblesseerd is.

Menu