Afscheid Chris van Ede als voorzitter Herencommissie

28 Februari was een normale herendag. Een shotgun vierbal matchplay wedstrijd waarbij twee paren tegen elkaar speelden. Dit zonder handicap verrekening, de tafeldienst heren hadden ervoor gezorgd dat steeds mannen met ongeveer dezelfde handicap tegen elkaar speelden.

Na een shotgun wedstrijd vindt normaliter, onder het genot van een lunch of snacks, een prijsuitreiking plaats. Bij afwezigheid van Peter (met skivakantie) nam Gert Dazler het woord. Hij gaf aan dat Chris in december jl. zelf afscheid had genomen als voorzitter van de herencommissie. Afscheid nemen doe je niet zelf, dus had de commissie besloten dit dunnetjes over te doen.

Gert gaf aan dat Chris al langer actief is voor de Rijswijkse Golfclub, niet alleen als voorzitter van de herencommissie, maar ook voor de Golfweek en sinds vorig jaar voor de Rijswijkse Heren Open. Chris was eerst penningmeester van de Herencommissie, jaarlijks nodigde hij een kascommissie uit (één persoon), die onder het genot van een glas wijn de boekhouding controleerde. Deze bleek altijd perfect in orde te zijn. Na het vertrek van Aart Groenendijk als voorzitter nam Chris die rol over. Jaarlijks hadden we meerdere commissievergaderingen, in een ruimte het clubhuis, bij een andere golfclub of bij Chris thuis. Daar werd uiteraard ook wijn gedronken en zorgde Marja voor de nodige snacks. De vergaderingen waren altijd informeel, de door de secretaris voorbereide agenda werd kriskras besproken en we werden het altijd eens.

Chris houdt van vakanties, is regelmatig in verre landen en gaat jaarlijks skiën (soms met als gevolg een blauwe bil). Chris houdt ook van gezelligheid, qualifying wedstrijden spelen volgens de geldende regels, bij niet qualifying wedstrijden speelt ook de gezelligheid een rol. Mede door toedoen van Chris is het prijzengeld omlaaggegaan en het aantal hapjes omhoog.

Vorig jaar hebben we onder de bezielende leiding van Chris de Rijswijkse Heren Open georganiseerd. Een groot succes met 120 deelnemers van acht deelnemende clubs. Ook dit jaar organiseren we, wederom onder leiding van Chris, de Rijswijkse Heren Open en wel op 8 juli.

Bij een afscheid hoort een cadeautje. Uiteraard een bos bloemen voor Marja, zij heeft Chris vaak moeten missen en was altijd een perfecte gastvrouw. Chris heeft ooit een opleiding tot meester-schilder gevolgd, binnen de commissie hebben we een late Rembrandt. Rob Helwig heeft vanaf een foto een schilderij gemaakt en deze aan Chris overhandigd. Chris heeft inmiddels laten weten dat het schilderij een prominente plaats in zijn huis heeft gekregen.

Chris memoreerde dat hij altijd met veel plezier de rol als penningmeester en voorzitter gedaan heeft en dankte voor de mooie woorden, de bloemen en het schilderij.

Na het uitreiken van de prijzen van eerder gespeelde wedstrijden hield Peter Berghuis een presentatie over het Nieuw Padenplan voor de Rijswijkse Golfclub. Hij riep iedereen op, op welke wijze dan ook, het padenplan mee te financieren. Voor Kees Frakking was de oproep niet aan dovemans oren gericht, hij doneerde ter plekke drieduizend Euro, hulde!

 

Menu