Mette Hageman onze nieuwe golfpro

Inmiddels ben ik een maand geleden actief geworden op de Rijswijkse Golf Club als één van de golfprofessionals van de Rijswijkse Golf Academy en de mensen die ik al heb mogen ontmoeten hebben me hartelijk en warm ontvangen.

Voor de leden die me nog niet kennen hierbij een verdere introductie en wat achtergrond informatie over wie ik ben.

Mijn familie komt van origine uit de omgeving van Den Haag en uit Nederlands Indië.

Ik ben net als iedereen als amateur speler begonnen en dat heb ik tussen 1979-1991 gedaan op de Rosendaelsche Golf Club waarbij ik al redelijk snel Nederland mocht vertegenwoordigen in Interlands, European Team & Individual Championships en World Amateur Championships.  In mijn studenten tijd heb ik op een full scholarship the University of Arizona in college golf vertegenwoordigt en gelijktijdig Duitse taal en letterkunde gestudeerd. Na het afstuderen in december 1991 was het logische gevolg dat ik de stap maakte naar het playing professionalschap  in 1992 en laat nou net dat jaar zijn dat het Dutch Ladies Open op de Rijswijkse GC gespeeld werd. Dus mijn profdebuut was op de Rijswijkse in 1992.

Het spelen op de Ladies European Tour heeft mij een enorme hoeveelheid en schat aan ervaringen meegegeven. Mooie resultaten behaald, in die 14 jaar, maar ook aan de andere kant gestaan, niet als speler maar als BoBo (Voorzitter van het bestuur &, voorzitter van de spelersraad)  waarbij de ontwikkeling van de Tour en de Solheim Cup wel centraal staan.

Vlak voor het einde van mijn spelers loopbaan op de Ladies European Tour heb ik bij de Britse PGA de opleiding tot Teaching Professional gevolgd en sinds 2005 ben ik PGA gekwalificeerd.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als Teaching Professionals wilde ik meer verdieping hebben in het coachen en begeleiden van talentvolle spelers. Daarvoor heb ik een opleiding bij het NOC*NSF gevolgd, TopCoach5 waardoor ik naast PGA Teaching Professional ook Multi Disciplinaire Sport Coach ben.

Naast het lesgeven op Rijswijkse Golf Academy ben ik ook actief als  NGF Nationaal Coach Dames Senioren, dit doe ik al sinds 2014 waarbij hier sporadisch individuele successen zijn behaald door de selectie speelsters en wat vaker als team. Daarnaast ben ik ook een NGF Proeve van Bekwaamheid beoordelaar (examinator voor de toekomstige professional).

Golf is naast mijn werk ook mijn hobby en daarom speel ik graag het wedstrijden circuit van de PGA Holland mee. In de afgelopen 32 jaar heb ik als professional velen nationale titels (>20) & 3 internationale titels mogen winnen, maar de mooiste was het winnen van de Trophéé Simone Thion de la Chaume in 2017 (het Frans Internationaal Senior Open voor Dames).

Ik heb een aantal kreten als professional en coach “Balans – Rotatie – Ritme maken de complete zwaai!”,  “Aim for the clouds and you will make it to the top of the mountain!” Waaruit blijkt da tik als golfcoach een holistische opvatting heb. Tenslotte “Een geslaagd tee shot is meer dan alleen het goed raken van de bal”.

Ik denk dat er ongelimiteerde mogelijkheden zijn voor iedere individuele golfer om zich te ontwikkelen in en buiten de sport en ik help de sporter graag het maximale eruit te halen.

Ik ga uit van het talent van de golfer, ik werk graag met de golfer samen om grenzen te verleggen en om op de grens van zijn of haar kunnen te komen.
Iedere golfer is uniek en ik laat hem of haar graag zelf kiezen en sturen in het leer- en ontwikkelingsproces om de persoonlijke effectiviteit te vergroten. Het houdt in dat voor iedereen die les neemt de lesprogramma’s met zorg worden samengesteld op basis van uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld ambitie, plezier, en de fysieke mogelijkheden.
Het uiteindelijke doel is om de golfer zich zo te laten ontplooien tot een nog betere golfer om vervolgens zijn/haar eigen beste coach te zijn. Het één-op-één traject wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften.

De komende weken ben ik druk bezig om de overgang te maken naar Rijswijkse Golf Club, ik verheug me enorm op deze nieuwe kans en hoop u gauw te mogen ontmoeten op de golfbaan of op de mat.

U kunt Mette’s lesagenda bereiken via de volgende link:

http://mettehageman.proagenda.com/#agenda

U dient zich wel eerst te registreren al vorens de agenda zich voor u opent.

Met vriendelijk groet, Mette Hageman

Menu