OCTO journaal nr. 93

OCTO JOURNAAL RGC
5 april 2024
93ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

Seizoengevoelig hebben we recentelijk de wijzers van de klok een uur later geprogrammeerd. Zomertijd is begonnen, zo te zeggen. Niet ontkend kan worden dat het daarmee samenhangende ontwaken wel even wennen was. Immers een uur nachtrust inleveren. Ook zij die over een smartwatch beschikken met het gerief van een automatische update hadden even moeite met het verlate ochtendgloren. Later realiseer je je pas dat de eerder bij de caddiemaster geboekte starttijd naadloos aansluit bij de praktisch in heel Europa ingetreden zomertijd.  Het zij zo, sic fiat.

Hulde komt toe aan de initiatiefnemers van het zogenaamde Banenplan bij realisering waarvan handicarts met name in de wintermaanden langer de baan op mogen. Met de beoogde fondsenwerving van € 80.000 kan de aanleg van zo’n 1800 meter pad worden gerealiseerd. Het eerste majeure fondsen wervingsgebeuren startte met een zeer geanimeerd diner op 22 maart met een goed getimede loterij en veiling. Het was een groot succes, zowel gastronomisch als qua opbrengst. Het totaal aantal dinergasten was rond de 80. De Octo’s hadden een tafel voor 10 leden gereserveerd. De avond heeft € 15.000 opgebracht. De tussenstand op 22 maart was € 40.000. Wij kijken uit naar de volgende acties.

Octo Tafel

V.l.n.r.Wil Onstwedder, Ria Vriessen, Charles Ligtvoet, Ans de Graaf, Ok Uhlenbeck, Frits Hamel, Joke van Geest, Liesbeth Polman en Theo Bouwman.

V.l.n.r.Wil Onstwedder, Ria Vriessen, Charles Ligtvoet, Ans de Graaf, Ok Uhlenbeck, Frits Hamel, Joke van Geest, Liesbeth Polman en Theo Bouwman.

Voor onze geplande Octo wedstrijd op 5 april had voorzitter Ria Vriessen starttijden geboekt bij de caddiemaster, een flightindeling gemaakt en tevens de benodigde handicarts gereserveerd. Als RGC-ervaringsdeskundige attendeerde Ria de spelers op de wenselijkheid ’s morgens om 08.30 uur op internet te kijken of de baan open is voor handicarts. Gelijk de Octo-dag in maart was de baan tot onze grote teleurstelling ook thans gesloten voor handicarts. Zeer sneu voor hen die zich daags daarvoor hadden verheugd op deze wedstrijd. De Octo’s die geen handicart nodig hebben zijn uiteraard wel de baan opgegaan en hebben hun rijke ervaringen nadien met de anderen tijdens de lunch gedeeld. Zij bezwoeren dat ze ook in mei de honneurs namens de Octo’s zullen waarnemen als de Goden ook dan een beroep op hen zouden doen in geval de baan gesloten zal zijn voor handicarts.

Brasserie 5 april Octo-lunch

V.l.n.r. Ria de Bruin, Joke van Geest, Dan Iverus, Ans de Graaf, Charles Ligtvoet, Wil Onstwedder, Liesbeth Polman, Ria Vriesen en Theo Bouwman

Chef de Cuisine Pedro

De lunch werd geserveerd met een verrukkelijke aspergesoep met zalm, die deed denken aan het voorgerecht van het menu gourmandise van een befaamde bistro in het 7de arrondissement te Parijs. Een zelfverzekerde Pedro moet het tijdens zijn ronde niet zijn ontgaan hoe wij ervan genoten. Ria Vriesen bood ter gelegenheid van haar recente verjaardag de tafelgenoten een heerlijke Sauvignon blanc aan. Het glas werd vervolgens geheven met een heildronk op onze jarige. Even naar buiten turend viel het ons op dat de door Weerplaza voorspelde komst van Saharazand de lucht nog niet had gekleurd. We spraken ook nog over de top drie 18-holes golfcourses in Nederland waarvan de rangorde jaarlijks kan wisselen. Voor dit jaar is Bernardus Golf winnaar (in 2023 werd er het KLM-open gespeeld), gevolgd door de Koninklijke Haagsche G&CC en The Dutch. Alleen op de Haagsche heeft een van ons ervaring met het spelen om de uit 1928 stammende Wilhelmina beker. Jaarlijks vindt de wedstrijd om de beker  in augustus plaats.  Waarvan acte

Jullie  Chroniqueur

Menu