OCTO journaal nr. 92

OCTO JOURNAAL RGC
1 maart 2024
92ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

Het Octo-wedstrijd seizoen is heden in het schrikkeljaar 2024 begonnen. De deelname aan de wedstrijd bleef beperkt tot hen die met bravoure zonder handicart de baan in gingen. Op exact 10.00 uur startte de flight van Ria de Bruin en Charles Ligtvoet op Hole 1 met een uitbundig stralende zon in het vooruitzicht en een verwachtingsvol navenant resultaat.

Om 12.00 uur togen de golfers naar de brasserie voor de maandelijkse bijeenkomst. Clubvoorzitter Hans Krul voegde zich spontaan even bij ons gezelschap voor een praatje en een tête-à-tête met oud-collega Joke van Geest. Zij kennen elkaar nog uit de tijd dat zij samen ministeriële steunpilaren waren. Hans werd gelukgewenst met het Padenplan-initiatief van bevlogen leden voor de toekomst van de RGC. Beoogd wordt een optimaler gebruik van de baan, o.a. door verlenging van het speelseizoen voor buggy en trolley gebruikers. Zo’n 1800 meter pad moet worden aangelegd tussen de green en hole waarmee een bedrag is gemoeid van € 80.000.

V.l.n.r. Joke van Geest, Hans Breekveldt, Ria de Bruin, Charles Ligtvoet, Harry Broerse, Dan Iverus, Liesbeth Polman, Theo Bouwman, Wil Onstwedder, Frits Hamel

De Octo’s, daartoe geïnspireerd door Frits Hamel,  laten zich niet onbetuigd en hebben als rechtgeaard RGC’er voor het fundraisediner op 15 maart reeds een tafel voor 10 personen gereserveerd. Recente berichten melden dat inmiddels Euro 15.000  “binnen” is.

Wij waren aangenaam verrast dat Darius van Driel op 25 februari  voor het eerst een toernooi op de DP World Tour heeft weten te winnen.  De 34-jarige golfer was met 14 het beste op de Magical Kenia Open te Nairobi en verdiende met zijn zege bijna   $400.000.  Voor ons RGC’ers is Darius geen onbekende, hij heeft het golfen in zijn jeugdjaren tenslotte bij ons geleerd. Dat geldt trouwens ook voor Joost Luiten. Ons 20-jarig jubileumboek  vermeldt onder de RGC Jeugd rubriek de Toppers Darius van Driel als laagste handicapper met + ½  terwijl het andere talent Joost Luiten op de Rijswijkse oefende met zijn coach Phil Allen, die Pro was op de Rijswijkse. ln 2003 werd hij winnaar van het Jeugd Open.

In een vorige editie maakte Frits Hamel ons deelgenoot van zijn fantastische cruise naar Antarctica, die in het bruisende Buenos Aires in Argentinië begon. Toeval of niet, maar op recente woensdagochtendwedstrijden heeft men Maarten Lak drie weken gemist aangezien hij met zijn eega een zeer geslaagde golfreis in Argentinië maakte. In Buenos Aires (32º C) werden zij aangenaam verrast door mensen die spontaan op straat heel stijlvol de Tango dansten. Zeer uitnodigend. Drie golfbanen lagen verspreid over het immens uitgestrekte land en vanuit Buenos Aires per vliegtuig bereikbaar.  Begeleid door kundige Pinhigh staf en hun efficiënte lokale agenten bespeelden zij de Pilarbaan bij Buenos Aires, de prachtige Llao Llao baan in een welhaast Zwitsers landschap van het Andesresort Bariloche in het westen, de 2 banen bij het wijn (malbec) centrum Mendoza (om half 3 s’nachts naar het vliegveld) en de tropische baan bij het Wishresort aan de Braziliaanse kant van de Iguazuwatervallen, een schitterend wonder van de natuur dat Argentinië  deelt met zijn noorderbuur. Het gezelschap bestond uit 30 meestal ervaren golfers uit ons land en 2 Vlamingen  die in 2 weken Argentinië  doorkruisten, waar het volop zomer was.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu