OCTO journaal nr. 91

OCTO JOURNAAL RGC
2 Februari 2024
91ste editie

 

 

Waarde Octo’s,

Volgende maand begint het Octo wedstrijd seizoen. Uiteraard bereiden we ons voor op de komende wedstrijden. Helaas zijn we de afgelopen tijd wat dat betreft niet of nauwelijks aan onze trekken kunnen komen omdat een aantal onzer is aangewezen op handicarts en deze de baan niet op mochten. Heel begrijpelijk gezien de gevolgen van de weersituatie. Een enkele overwoog zelfs een “vluggertje” naar een zuidelijk gelegen Spaans sprekend land als compensatie en tegelijkertijd om zijn niveau enigszins op peil te houden. Het “Laatste Nieuws” op de website van de RGC geeft in extenso inzicht in de casussen waarom de baan gesloten is, dito voor de driving range en waarom handicarts het strijdtoneel niet mogen betreden. Het vorenstaande neemt niet weg dat zij die nog geen kans zagen de golfsticker voor 2024

bij de caddiemaster af te halen dit alsnog te doen.

 

V.l.n.r. Hans Breekveldt, Ies van Geest, Liesbeth Polman, Frits Hamel, Dan Iverus, Charles Ligtvoet, Liesbeth Hardon, Chef Traiteur Perry Rust, Ans de Graaf, Joke van Geest, Ria de Bruin, Ria Vriesen

Op hole 19 kondigde voorzitter Ria Vriesen aan dat zij voornemens is voor onze maart-wedstrijd tijdig vier handicarts te reserveren.  Met instemming van de aanwezigen wordt bovendien haar voornemen toegejuicht alsdan van Hole 1 te starten i.p.v. Hole 10 zoals tot nog toe gebruikelijk. Een en ander wordt tijdig met de caddiemaster afgestemd. Onze club telt dit jaar 56 Octo’s, veteranen die er zijn mogen, waaronder met een HC lager dan 20. De door onze Pro’s verzorgde winterswing is voorwaar thans een belangrijk attribuut om op peil te blijven dan wel de handicap te verlagen.

Ter gelegenheid van hun verjaardag, geboren onder het gesternte Aquaries, boden Joke van Geest en Liesbeth Polman met een niet te missen twinkeling in hun ogen de aanwezigen een drankje met garnituur aan. Wij grepen dit aan om te klinken op hun komende verjaardagen deze maand met de wens van many, many happy returns!  In een feestelijke stemming werd de conversatie voortgezet. Een paparazzo heeft de jarigen temidden van golfvrinden voor de eeuwigheid vastgelegd.

Het is misschien geen spectaculair wereldnieuws maar toch nog het volgende. Op de openingsdag van het American Express golftoernooi in Californië zag Adam Schenk (Nederlandse roots?) zijn bal op een wel een heel bijzondere plek belanden. Zijn bal landde namelijk op de borst van een toeschouwer en stuiterde vervolgens in diens drankje. De pers schreef daarover het volgende: Adam Schenk’s second shot with a 3-iron on the par 5 16th hole landed 264 yards away gracefully in the plastic cup of a spectator, who was nursing a cranberry flavored beverage on a sunny afternoon in the Coachella Valley, without spilling much of the drink”.  Het zal je maar overkomen.

 

Jullie  Chroniqueur

 

Menu