OCTO journaal nr. 87

OCTO JOURNAAL RGC
6 oktober 2023
87ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

Op weg naar ons golf Walhalla met de toegestane 100 km per uur op de A13/E19 werden we verleden week woensdag omstreeks 9 uur plots op onze mobiele telefoon opgeschrikt door een oorverdovend NL Alert dat door merg en been ging. Met bijna een onbeheersbare schrikreactie als gevolg. Brand en veel rook naast explosies in Rijswijk luidde het bericht. Onmiddellijk denk je bij dat rampscenario aan het clubhuis. God zij dank werd ons dat bespaard. Achteraf bleek het om een leegstaand kantoorpand in de Plaspoelpolder te gaan. Naar verluid werden geëvacueerde mensen toen opgevangen in het naastgelegen Bastion Hotel. Slachtoffers zijn er gelukkig niet gevallen.

Er is een voorlopig (?) einde gekomen aan de blokkades op de A12 door klimaatactivisten Extinction Rebellion (XR). De afgelopen weken moesten Hagenaars die van die route gebruik maken rekening houden met allerlei tijd kostende omleidingen om ons favoriete sport in Rijswijk te kunnen beoefenen. De reacties van medeweggebruikers keren zich inmiddels tegen deze activisten.

Gebruikmakend van de eerder bij de caddiemaster gereserveerde vier starttijden werden op deze Octo dag, rekening houdend met een aantal afzeggingen, de volgende vier flights met evenzovele handicarts geformeerd.

  • 10.00 uur Liesbeth Polman + Charles Ligtvoet
  • 10.08 uur Ria Vriesen + Hans Breekveldt
  • 10.16 uur Ria de Bruin + Dan Iverus
  • 10,24 uur Joke van Geest + Theo Bouwman

 

De goede weersomstandigheden en de opgetogen stemming van de deelnemers stonden garant voor een bijzondere dynamiek. Zo legde de alles overziende Marshal de eerste flight fotografisch vast noch onbewust van het feit dat hij daarmee tevens de winnaar Liesbeth Polman van de Octo-wedstrijd digitaal had vereeuwigd. Hij kon toen evenmin bevroeden dat Joke van Geest  (4de ex aequo) winnaar van de wedstrijd werd.

De uitslag was als volgt: Liesbeth Polman en ex aequo Joke van Geest (13), Ria Vriessen (12), Ria de Bruin (11), Charles Ligtvoet (10), Dan Iverus (7), Theo Bouwman (7), Hans Breekveldt (-).

        V.l.n.r. Ans de Graaf, Joke van Geest, Charles Ligtvoet, Dan Iverus,  Ria de Bruin, Hans Breekveldt, Ria Vriesen, Liesbeth Polman, Theo Bouwman, Ies van Geest

Vanaf 12.00 uur kwamen spelers en niet-spelers in de brasserie bijeen. GolfPro Mette Hageman bood spontaan aan een foto van het Octo-gezelschap te maken, chapeau. Van die gelegenheid maakten enkelen van ons gebruik haar te benaderen voor een broodnodige clinic.

Dan Iverus trakteerde de aanwezigen ter gelegenheid van zijn ultimo september plaats gehad hebbende verjaardag op een uitstekende wijn met een zeer gevarieerd en smakelijk garnituur. Het glas werd op hem geheven met de wens dat hem een lang golfleven beschoren moge zijn.

Het deed ons goed onze onvolprezen manager Bob na afwezigheid in verband met een medische ingreep, weer op de club te zien en welkom te heten. Het revalidatieproces neemt echter nog enige tijd in beslag.

Op de TV in de brasserie zagen we beelden van de Ryder Cup, een wedstrijd tussen Amerika en Europa die om de twee jaar wordt gehouden. De beste golfspelers doen daaraan mee, van beide kanten 12.

Onder zeer grote belangstelling werd het toernooi dit jaar in Italië gehouden. De Noord-Ierse Rory McIlroy leidde Europa naar een 16,5 – 11,5 overwinning. Hans en Frits hebben de wedstrijd thuis gevolgd.

Spelers opperen de mogelijkheid om ook in november een Octo-wedstrijd te organiseren onder voorbehoud van goede  weersomstandigheden en het gebruik van handicarts. Waarvan acte.

Bij het ter perse gaan van dit Journaal vernamen we dat ons sympathieke clublid José Levy op 89-jarige leeftijd is overleden.  Onze condoléances gaan naar de nabestaanden. Wij zullen hem missen.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu