OCTO journaal nr. 86

OCTO JOURNAAL RGC
1 september 2023
86ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

We realiseerden ons dat een warming-up avant onze maandelijkse Octo-wedstrijd op 1 september alleen maar gunstig zou uitpakken.  Je wilt tenslotte scoren niet waar? En wat is er dan aantrekkelijker dan gebruik te maken van de faciliteiten die onze club koestert.  Zo hebben we de clinic “chippen” van Golfpro Mette Hageman niet willen missen. Alleen al het feit dat chippen een vorm van putten is maakte veel duidelijk. De grote belangstelling voor de clinic bewees eens te meer het nut van deze exercitie. Maar eerst de op ons lijf geschreven deelname aan de Veteranencup wedstrijd die vooraf ging aan de Octo-wedstrijd op 1 september. Met zeven deelnemende Octo’s sloegen wij veteranen van het eerste uur -zowel numeriek als kwalitatief- geen gek figuur. En al helemaal niet omdat onze Liesbeth Polman let wel twee (!) prijzen kreeg toebedeeld. Frits Jaspers won de wedstrijd maar Liesbeth maakte aanspraak op de tweede prijs terwijl zij daarnaast heel superieur de prijs voor de longest drive van de dames in ontvangst mocht nemen. Liesbeth, weet dat wij trots op je zijn!

De geselecteerde foto’s zijn ontleend aan de fotoreportage van de Veteranencup wedstrijd op de website. De behaalde scores van de Octo’s waren in volgorde van de foto’s als volgt: Liesbeth Polman ontvangt prijs, Liesbeth Polman(19), Wil Onstwedder(15), Theo Bouman (5), Charles Ligtvoet( 16), Frits Hamel (15), Ria Vriesen (15) en Liesbeth Hardon (10).
(Als je op de foto’s klikt, worden ze vergroot).

De Veteranencup wedstrijd werd gevolgd door de Octo-wedstrijd met negen deelnemers en fraai golfweer. De nieuw toegetreden Octo Ria de Bruin werd hartelijk ontvangen. Om 10.00 uur startten we van Hole 10.   Binnen de geplande tijd slaagden we erin in de Brasserie onze ervaringen en behaalde scores uit te wisselen, waarbij Joke van Geest te kennen gaf voor God’s Blessings te hebben gespeeld.   We werden zoals gebruikelijk verwelkomd door Ies van Geest die ons een uitstekende witte wijn (intrigerende aroma, weelderige afdronk) aanbood ter gelegenheid van zijn verjaardag deze maand. Een heildronk werd op Ies en zijn gade Joke uitgebracht.

V.l.n.r. Dan Iverus, Frits Hamel, Harry Broerse, Liesbeth Polman, Ans de Graaf, Liesbeth Hardon, Ria de Bruin, Ies van Geest, Ria Vriesen, Charles Ligtvoet(staande), Joke van Geest en Theo Bouman

 

De uitslag van de Octo-wedstrijd was verrassend: Joke van Geest nvt, Daan Iverus 6, Ria de Bruin 8, Liesbeth Hardon 8, Liesbeth Polman 10, Theo Bouman 11, Frits Hamel 11, Ria Vriesen 12 en  Charles Ligtvoet 15.

Unaniem waren we van mening dat we onze door ziekte afwezige onmisbare manager Bob Knaap een hart onder de riem moesten steken. Gelukkig is hij aan de betere hand maar een blijk van medeleven zal hem zeker goed doen.  Een door alle aanwezigen ondertekende kaart met  de wens van een spoedig herstel wordt heden traditioneel via de post verzonden.
Het deed ons ook goed Ineke Vincent, voorzitter van de communicatiecommissie, na een ziekbed weer in het clubhuis tegen te komen. De commissie is onmisbaar bij het plaatsen van het Octo Journaal op de website. Proficiat met je herstel Ineke!

 

Jullie  Chroniqueur

Menu