OCTO journaal nr. 84

OCTO JOURNAAL RGC
7 juli 2023
84ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

De recente waarschuwing code rood voor het gehele land wegens extreme weers-omstandigheden veroorzaakt door de storm Poly, de zwaarste storm ooit in Nederland, heeft heel wat schade en ongemak veroorzaakt in het land. De verzekeraars schatten de schade tussen de € 50 miljoen en € 100 miljoen.  Opmerkelijk is dat onze geweldige golfbaan wonder boven wonder de storm met succes heeft getrotseerd. De hiernaast in actie zijnde hooggezeten woordvoerder van de greenkeepers meldde desgevraagd, dat de weergoden ons welgezind waren en dat de schade beperkt bleef tot hier en daar wat afgeknapte takken. Hier past derhalve alleen een Laudatio aan de weergoden, die bovendien vandaag voor goed golfweer zorgden.

 Met drie flights togen tien veteranen in een uitstekende stemming en conditie de baan op:

  • 9:44:  Liesbeth Polman, Frits Hamel, Liesbeth Hardon, Charles Ligtvoet
  • 9.52:  Joke van Geest,Theo Bouwman, Hans Breekveldt, Dan Iverus
  • 10.00: Ria Vriesen, Wil Onstwedder

Tegen 12.00 uur spoedden de dorstige wedstrijdspelers zich na 9 holes naar het clubhuis waar Ies van Geest geflankeerd door onze gast Harry Broerse de spelers verwelkomden. Nadat de ergste dorst was gelest werden de onderscheiden scores vrij gegeven. Daarbij werd rekening gehouden met het door de gelauwerde spelers   Joke en Theo tevoren aangegeven signaal, dat zij heden uitsluitend voor Gods blessings zouden spelen en niet voor de punten, waarvan acte.

De behaalde scores waren als volgt:

Liesbeth Polman            18
Liesbeth Hardon            18
Charles Ligtvoet              17
Frits Hamel                      11
Wil Onstwedder               7
Ria Vriesen                        6
Hans Breekveldt              6

V.l.n.r. Joke van Geest, Theo Bouwman, Ria Vriesen, Ies van Geest, Liesbeth Polman, Charles Ligtvoet, Wil Onstwedder, Liesbeth Hardon, Dan Iverus, Frits Hamel, Hans Breekveldt, ontbrekend Ans de Graaf en Harry Broerse.

 

Ex aequo winnaars Liesbeth Polman en Liesbeth Hardon werden met hun behaalde score van 18 punten onthaald op handgeklap.  Frits Hamel bood vervolgens ter gelegenheid van zijn inmiddels plaats gehad hebbende verjaardag de aanwezigen een voortreffelijk glas wijn aan vergezeld van smakelijke bitterballen. Een heildronk werd op hem uitgebracht.  Op dat moment kwam Ans de Graaf met een bedrukt gezicht binnen. Zij had een ongelukje met haar auto toen zij op de Delftweg binnen wilde rijden. Nadat zij uit courtoisie een tegemoet-komende fietser eigenlijk voorrang had willen verlenen botste de auto bij het binnenrijden tegen één van de befaamde betonnen paaltjes. Verkeerspolitie was rap aanwezig, tramverkeer stokte, uitgaand en binnen-komend verkeer was uitgesloten, totdat uiteindelijk een kraanwagen/oplegger uitkomst bood. De koffie in de brasserie deed Ans -hoewel stressbestendig- zichtbaar goed. Gelukkig viel de schade mee, alleen wat plaatwerk onder het linkerwiel.

Wij gedenken Aart Hoekert,  oud-voorzitter van onze golfclub, die 16 juni j.l. op 87-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Voorburg is overleden. Van 1996 tot 2002 gaf hij als bestuursvoorzitter leiding aan onze club. Het In Memoriam op de website geeft op passende wijze weer wat hij voor onze club heeft betekend. Een van de kroonjuwelen is de geluidswal aan de A13/E19.

Wij wensen Henk van Krevel heel veel sterkte met het plotselinge overlijden van zijn echtgenote Ellen. Veel te jong is zij op 78-jarige leeftijd verleden week overleden.

We hebben uiteraard allen kennis genomen van de aangekondigde wedstrijden in de golfweek van 19-25 augustus. Een aantal onzer heeft zich reeds ingeschreven voor de Veteranencup op woensdag 23 augustus. Het is een 9 holes Stableford shotgun wedstrijd, aanvang 09.30 uur. Geadviseerd wordt z.s.m. in te schrijven voor deze populaire wedstrijd.

Jullie  Chroniqueur

Menu