OCTO journaal nr. 82

OCTO JOURNAAL RGC
5 mei 2023
82ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

Op Bevrijdingsdag met de driekleur in top hebben wij onze traditionele OCTO-wedstrijd gespeeld. De weergoden waren ons althans tot ca. 11.00 uur gunstig gezind. Met een droge vroege start vóór 09.00 uur van Hole 10 had de latere omslag van het weer geen merkbare invloed op de behaalde scores. Overigens kan niet worden ontkend dat twee eyecatchers tijdens het spelen ons concentratievermogen even hebben afgeleid. Wat te denken van die parelachtige resten van wat eens gave oesterschelpen waren en deel uitmaakten van de wateren rondom hole 15. Een ding is zeker, oesters zijn delicatessen die moeten hebben gesmaakt. De RGC is ook wat dat betreft een ster waardig. En dan die reuze baars, al zonnebadend levenloos drijvend nabij hole 13. Voor hem geen bevrijdingsfeest.

Het is onduidelijk wie zich op hole15 tegoed heeft gedaan aan zoetwateroesters maar de resten -verspreid liggend tussen de rode tee en het links gelegen water- spreken boekdelen.   Bijgaande baars in het water nabij hole 14 heeft de euforie van het bevrijdingsfeest helaas niet mogen meemaken.

Voor de wedstrijd waren drie duo-equipes geformeerd waarvoor dito starttijden waren gereserveerd. Meer flights hadden uiteraard hunnen worden geformeerd ware het niet dat zes potentieel lagere handicappers  zich contre-coeur helaas moesten afmelden. Achteraf blijkt dat een minder matineuze starttijd in beginsel een gunstiger deelname-effect zou hebben gehad. Onze joviale caddiemaster Sylvia noteerde in haar logboek de namen van de spelers

De scores waren als volgt:
Liesbeth Polman      17                   Charles Ligtvoet    11         Joke van Geest        5
Ria Vriesen                16                   Dan Iverus                9         Theo Bouwman      NS

Er werd één par (H16) gemaakt.

In de Brasserie

V.l.n.r. Harry Broerse, Wil Onstwedder, Ria Vriesen, Charles Ligtvoet, Joke en Ies van Geest, Dan Iverus, Liesbeth Polman, niet zichtbaar Theo Bouwman zittend achter Liesbeth

V.l.n.r. Harry Broerse, Wil Onstwedder, Ria Vriesen, Charles Ligtvoet, Joke en Ies van Geest, Dan Iverus, Liesbeth Polman, niet zichtbaar Theo Bouwman zittend achter Liesbeth

Bij de koffie verscheen tot onze verrassing als vanouds Harry Broerse, die meedeelde dat hij en Lydia zich fysiek helaas genoopt zagen afstand te doen van hun golfuitrusting, die overigens een uitstekende bestemming heeft gekregen. Harry blijft welkom op de koffie in de Octo-bijeenkomsten.

Wij allen hebben kennis kunnen nemen van het pas verschenen reglement van het Uitvoeringsbeleid van de lidmaatschappen. Het bestuur geeft daarin o.a. duidelijk regels aan voor de afschrijving van 9 of 18 holes. Op overtreding van de regels staan sancties. Dit alles heeft te maken met de schaarste aan starttijden. Enkelen voorzien dat een upgrade van hun lidmaatschap 20/40 in de loop van het jaar noodzakelijk zal zijn. Voor ninety-year-olds kan dit een 4-voudige verhoging van de contributie betekenen.

In het kader van Bevrijdingsdag wensen wij allen die vrijheid met compassie hoog in het vaandel dragen een feestelijke belevenis. De ontsteking van het Bevrijdingsvuur door de minister-president is het startsein van de 14 Bevrijdingsfestivals  op verschillende locaties in het land. Ter afsluiting van de Nationale viering van Bevrijdingsdag volgen velen onzer ’s avonds het 5-mei grachten-concert in Amsterdam. Dum Vivere Libertate, Leve de Vrijheid.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu