OCTO journaal nr. 81

 

OCTO JOURNAAL RGC
7 april 2023
81ste editie

 

Waarde  Octo’s,

Lentekriebels en het vooruitzicht van een droge Paaswedstrijd hebben we aangegrepen om aan de door Ies van Geest aangekondigde opening van het Octo-wedstrijdseizoen van dit jaar deel te nemen. Het feit dat handicarts weer de baan op mochten heeft onze deelname zeker gestimuleerd. De starttijden waren zo gekozen dat we omstreeks 12.00 uur in de Brasserie door Perry op de koffie welkom konden worden geheten.
De 1ste flight met de dames Liesbeth Polman en Liesbeth Hardon startte om 09.44 uur gevolgd door de heren Dan Iverus, Theo Bouwman en Charles Ligtvoet om 09.52 uur terwijl de dames Joke van Geest en Ria Viersen om 10.00 uur de baan in gingen. Een van de spelers had zijn 25 jaar oude driver van de Founders Club mede op advies van de Golfshop inmiddels vervangen door een up-to-date 12° loft PING driver met gunstige resultaten.
Na een zeer geanimeerd spel werd Liesbeth Polman winnaar van de wedstrijd met een score van 16 Stb, gehonoreerd met waarachtig een uit de kluiten gewassen chocolade Paashaas in feeststemming. De stimuleringsprijs kwam toe aan Dan Iverus met 8 Stb en een gouden Paashaas in de groei.

V.l.n.r. Joke van Geest, Ria Vriesen, Theo Bouwman, Hans Breekveldt, Charles Ligtvoet, Ies van Geest, Dan Iverus, Liesbeth Hardon en Liesbeth Polman

In de Brasserie werd stil gestaan bij het overlijden van Leny de Jonge op 30 maart j.l. Ruim twee jaar na het heengaan van haar geliefde Aad. We kennen haar op de Rijswijkse Golf Club als een graag geziene speelster en teamgenoot. Opeens schieten ons tal van herinneringen te binnen. Zo was Leny ooit lid van de Seniorencommissie. Zij was daarnaast een enthousiaste bridger. Met enkelen van ons deelde zij een gemeenschappelijk verleden als het ging om de watersnoodramp van februari 1953 in Zeeland. Zij woonde toen in Waarde waar haar vader Dijkgraaf was. Toen het water tot aan het plafond van de woonkamer steeg is het gezin met de boot gevlucht naar Krabbendijke. Hans en Charles herinneren zich dat zij zich hebben ingezet zandzakken te vullen om de dijken ginds te versterken. Liesbeth Polman is Leny erkentelijk dat zij haar aanvraagformulier voor het lidmaatschap van de RGC tekende als voordracht. Haar golfspirit bracht haar ook buiten de landsgrenzen zoals in het Thaise Hua Hin waar ze met clubgenoten speelde.
Na het heengaan van Aad in 2020 is haar gezondheid achteruit gegaan. Nochtans kwam zij in het begin nog op alle Octo-bijeenkomsten en zagen we haar wekelijks op de baan. Zij bleef belangstelling koesteren voor de vele vrienden en de club. Een goede vriendin is van ons heengegaan. Een condoleancekaart gericht aan de nabestaanden werd door de aanwezige Octo’s ondertekend. In paradisum deducant te angeli.

Jullie  Chroniqueur

Menu