OCTO journaal nr. 79

 

OCTO JOURNAAL RGC


3 februari 2023
79ste editie

 

Waarde Octo’s,

Dit februari-nummer van het Octo Journaal wordt geopend met een artikel van onze RGC bestuursvoorzitter Hans Krul. En dan te bedenken dat hij nog maar net voor een korte vakantie de Spaanse zon achter zich heeft gelaten.

“Het is niet overdreven te stellen dat de RGC in 2023 op een belangrijk moment in haar historie is aanbeland. De onrust in de samenleving die zich vertaalt in ledenverlies en stijgende prijzen zetten de bedrijfsvoering onder druk. Om die reden heeft het Bestuur eind 2022 helaas tot een stevige contributieverhoging moeten besluiten die ook aan onze zo gewaardeerde Octo’ s niet voorbij is gegaan. Halverwege 2023 loopt ook nog eens het erfpachtcontract tussen de gemeente Rijswijk en de RGC af en het is nog steeds onzeker op welke voorwaarden dit zal worden verlengd. De gemeente heeft daarbij dollartekens in de ogen waar de RGC eerder in eurocenten denkt.
Kortom, er is alle reden om onze financiële situatie scherp in de gaten te houden en prudent beleid te voeren. Halverwege dit jaar hopen we meer inzicht hierin te hebben als de jaarrekening is opgesteld en ontwikkelingen aan de inkomstenkant, met name wat betreft greenfees, zich beginnen af te tekenen. Ook zullen we  onze inspanningen om nieuwe leden te werven gaan intensiveren daarbij gebruik makend van een groots opgezet marketingcampagne van de NGF.
Dit alles moet ons er natuurlijk niet van weerhouden om er ook in 2023 weer een sportief en gezellig golfjaar van te maken. Bestuur, management en personeel van de RGC, horeca en shop zullen er alles aan doen om te zorgen dat de randvoorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Wij wensen alle leden, in het bijzonder de Octo’s, veel gezondheid en speelplezier toe en we hopen u regelmatig op de club te ontmoeten.”  

V.l.n.r. Joke van Geest, Theo Bouwman, Charles Ligtvoet, Wil Onstwedder, Liesbeth Polman, Ies van Geest

 

In de Brasserie heerste zoals gebruikelijk een gezellig sfeer. Negen holers en vroege achttien holers druppelden na hun wedstrijd binnen. Octo’s hadden zich even voor openingstijd van 12.00 uur behaaglijk in het centrum van de brasserie genesteld. Perry had het maar druk met de eerste koffieronde. Tegelijkertijd realiseerden we ons zeer wel dat “Dry January” achter ons lag. Zo onthaalde Joke ons ter gelegenheid van de viering van haar geboortedag op waarachtig deze derde februari, op een smaakvolle, droge witte wijn met een door Pedro verzorgd krokant garnituur. Een heildronk op Joke werd uitgebracht met uiteraard een uitstraling naar Ies.
Afwezige Ans de Graaf was geveld door een griepje terwijl Frits Hamel genoot van zijn verblijf in het in vogelvlucht 9.500 km zuidoostwaarts gelegen Land van de Glimlach: Thailand. Hij groet ons vanuit de schitterend gelegen golfbaan Palm Hills. Ontwapenend is die glimlachende versteende mandolinespeler die je welkom heet.

Thaise Mandoline speler

Frits uiterst rechts

 

 

 

 

 

 

 

 

Frits heeft in het verleden reeds zijn sporen verdiend op deze uitdagende baan in de tropen. Trouwens oud-RGC voorzitter Aad en Leny de Jonge hebben hier ook hoogtepunten beleefd. Naar verluidt observeert het getrainde oog van de sociaal ingestelde sportieve caddie meteen hoe hij zijn heer en meester golfer uit het buitenland ter wille kan of moet zijn. Een beetje “matsen” met de ligging van de bal, door ballen die te moeilijk liggen wat te verplaatsen. Men noemt dat “Hand wedge”.  De argeloze speler heeft dan een gunstiger eindresultaat c.q. een flinke handicapreductie.  Onze Frits, gepokt en gemazeld in deze contreien, houdt voor de goede orde zijn score zelf bij. Een volbloed RGC’er!

 

Jullie  Chroniqueur

Menu