OCTO journaal nr. 78

 

OCTO JOURNAAL RGC


6 januari 2023
78ste editie

Gelukkig Nieuwjaar, Happy New Year, Bonne Annee, Gutes Neues Jahr,
Buon Anno Nuovo, Selamat Tahun Baru, Gott Mytt Ar,
Feliz Año Nuevo,
 祝新年快乐 ,
新年おめでとうございます

 

Waarde golfvrienden en vriendinnen,

Allen een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar en een goede golfconditie voor het 2023-seizoen! In het bijzonder gaan onze beste wensen uit naar het RGC-bestuur, het management, de horeca, de PGA teaching golfprofessionals en de golfshop van onze unieke club. Moesten we verleden jaar vanwege de corona nog afzien van een fysieke nieuwjaarsbijeenkomst, vandaag heffen we in de brasserie in feestelijke stemming het glas op het nieuwe jaar.

Een terugblik op het afgelopen jaar en in gedachten nog nagenietend van onze al eeuwenlang nationale snack de oliebol realiseerden we ons dat verleden week zaterdag om middernacht de warmste jaarwisseling was ooit gemeten. In de Bilt was het volgens Weeronline 15,5 graden. Gratis, zonder gedoe met energiebedrijven. Het record van 12,1 graden van de jaarwisseling 2006 op 2007 is daarmee verbroken. Zou ooit de weelderig begroeide noordpool met kariboes een realistisch perspectief zijn, zo vroegen we ons af.

Het nieuwe jaar vraagt ons leden om een sportieve start. De onweerstaanbare invitatie van het bestuur deel te nemen aan de 9-holes Nieuwjaarswedstrijd, een 4-bal scramble Vossenjacht op zaterdagmiddag 7 dezer, hebben we dan ook gretig aangenomen. Niet in de laatste plaats omdat de hoofdvos nota bene onze bestuursvoorzitter was, vergezeld door drie damesvosjes uit het bestuurlijk gremium. Bovendien zou de hoofdvos ons na de wedstrijd op onze GEO Certified baan, namens het bestuur een informele borrel aanbieden. Alle leden waren daarbij welkom. Van de invitatie werd uiteraard druk gebruik gemaakt.
De gezichten van de 68 deelnemers aan de nieuwjaarswedstrijd straalden op deze middag één en al vrolijke vastberadenheid uit. Het ingeboren competitiegevoel van de deelnemers leek bij enkelen doordrenkt van testosteron. De overigens gezonde instelling van Veni, Vidi, Vici van de onderscheiden flights werd na rato van de behaalde scores beloond. Dat die middag volgens de voorspellingen zwaarbewolkt zou zijn met een gevoelstemperatuur van 10º C namen we voor kennisneming aan.
Maar we werden wel verrast door de regen die ons de laatste holes tartte. Na afloop heette voorzitter Hans Krul ons welkom.

De wedstrijdcommissie belichaamd door Dieck Wesselingh en Hetty Verboon rijkte passende prijzen uit aan de gelukkigen van de drie neary’s (hole 5  en 9) en van de vier winnende flights. Op de website zijn de namen van de 19 prijswinnaars in extenso opgenomen. De geserveerde “bubbels” en het verrukkelijke garnituur**** vormden het slot van een geslaagde inauguratie van het nieuwe golfjaar.

Octo-borrel in de brasserie

Vlnr: Theo Bouwman, Harry Broerse, Ans de Graaf, Hans Breekveldt, Joke van Geest, Frits Hamel, Dan Iverus, Liesbeth Polman, Charles Ligtvoet, Wil Onstwedder, Ies van Geest en Ria Vriesen

 

Aan de 1ste Octo-tafel van dit jaar vonden geanimeerde gesprekken plaats. Voorzitter Ies bood ter introductie van het nieuwe jaar alle aanwezigen -onder luid applaus- een fijne fruitige Sauvignon blanc aan, delicaat in de mond met een lange afdronk. Een heildronk werd op Ies werd uitgebracht. En de onafscheidelijke bitterballen, met dank aan  gulle Perry, smaakten naar meer. Anno 2023 mogen 58 leden zich met de titel Octo sieren. Zij kunnen bogen op een geweldige golfervaring waar velen iets van kunnen opsteken. Voorts ontvingen we Nieuwjaarswensen van Leny de Jonge, Ok Uhlenbeck en Fred Biesenbeek die niet aanwezig konden zijn. Frits beloofde ons op de hoogte te houden van de resultaten van zijn reeds geboekte golfwedstrijden in het populaire Hua Hin in Thailand (27ºC), waar vermoeide golfers om weer in balans te komen -volgens insiders- het beste terecht kunnen bij één van de gereputeerde massagesalons. En wat kunnen we internationaal verwachten van Nederlands coryfeeën? Op basis van de uitslagen van de afgelopen DP World Tour schitteren in elk geval naast Wil Besseling ook Darius van Driel en Daan Huizing terwijl Joost Luiten sowieso ook een groot aantal toernooien kan spelen. Vol spanning zullen we hen dit jaar op de buis volgen.

          

Jullie  Chroniqueur

Menu