OCTO journaal nr. 75

 

OCTO JOURNAAL RGC


7 oktober 2022
75ste editie

 

Waarde  Octo’s,

De 75ste editie van het Octo Journaal ligt deze maand oktober voor u. We hebben even ons geheugen opgefrist. Hoe zit het ook weer, mensis october was de achtste maand omdat het Romeinse jaar oorspronkelijk met de maand maart begon. Maar in de Gregoriaanse kalender die we thans hanteren is oktober evenwel de tiende maand. Helder.

Kirstin Nederpelt

Kirstin Nederpelt

Onze charmante en bekwame caddiemaster Kirstin Nederpelt heeft onze golfclub op 1 oktober verlaten. Wij herinneren ons nog levendig haar entree in 2011. Onafscheidelijk vergezeld door haar trouwe en waakzame metgezel Juno, die zich in haar nabijheid bij de balie nestelde ingeval het baasje iets zou overkomen. Later kreeg de viervoeter gastvrijheid aangeboden bij een nabij gelegen “gastgezin”. Kirstin was voor leden en gastspelers het visitekaartje van de golfclub. Zij regelde starttijden, handicarts en stond immer open om spelers waar nodig en mogelijk bij te staan. Zij was   sociaal vaardig, communicatief sterk en stressbestendig. Die laatste eigenschap kwam haar goed van pas tijdens de coronatijd, toen het met dubbele starttijden extra druk was. Zij was geïnteresseerd in de golfers, jong en oud. Omgekeerd maakte ze er geen geheim  van dat ze een watersporter was. Insiders wisten dat ze daarnaast kunstzinnig was en als hobby sieraden wist te maken. Ze genoot als geen ander van Rock muziek. Nog onlangs was ze in de zevende hemel bij het rock concert in de Johan Cruijff Arena.  Wij danken Kirstin voor alles wat ze voor de Rijswijkse heeft gedaan en wensen haar veel succes met haar nieuwe job!

Marshal Lex Zandee

Marshal Lex Zandee

In een geanimeerde stemming zijn we vandaag vanaf 09.36 uur met drie flights van hole 10 gestart. De weergoden waren ons op deze herfstmorgen gunstig gezind. En de tevreden outlook van  Marshal Lex Zandee hebben we als compliment ervaren. Wereldrecords werden vandaag weliswaar niet gebroken. Maar de stemming was uitstekend.

 

 

 

Onder genot van vers gezette koffie hebben we in de brasserie de scores doorgenomen: winnaar was Liesbeth Polman met 16 punten, gevolgd door Ria Vriesen met 15 punten, Charles Ligtvoet 12 punten en Dan Iverus 11 punten. Door force majeure omstandigheden helaas “no returns” van Joke van Geest en Theo Bouwman.

V.l.n.r. Dan Iverus, Liesbeth Polman, Wil Onstwedder, Charles Ligtvoet, Theo Bouwman, Joke van Geest, Ria Vriesen

V.l.n.r. Dan Iverus, Liesbeth Polman, Wil Onstwedder, Charles Ligtvoet, Theo Bouwman, Joke van Geest, Ria Vriesen

                                              

Joke bood mede namens Ies van Geest die afgelopen maand jarig was een rondje geestrijk vocht, dat Perry completeerde met smakelijke  bitterballen. Dank Perry! Een heildronk werd op Ies uitgebracht.

Afwezige Frits Hamel geniet van zijn 23-daagse cruise op de Holland Amerika Lijn die verleden week van Vancouver is vertrokken en vandaag een tussenstop in Los Angelos zou maken. De route gaat verder via het Panama kanaal naar de Caraïben. Op onze Octo-dag van november horen we meer.

Ans de Graaf en Ok Uhlenbeck wensten ons vandaag succes met het golfen. Ans mag zich verheugen weer enigszins mobiel te zijn. Zo vergezelde zij Ok bij de presentatie van de biografie van de in Colombo (Sri Lanka) geboren betovergrootvader(1810-1888) van Ok en grondlegger van het duikwezen bij de Koninklijke Marine in Nederland. Daarnaast heeft hij verschillende expedities gemaakt in Oost-Indië, werd commandant van de Zeemacht in Willemsoord en later vice-admiraal. Onder de aanwezigen in de Admiraalszaal van het Marinemuseum in Den Helder bevond zich eregast en fervente duiker Pieter van Vollenhoven, die het eerste exemplaar van de biografie “Olke Arnoldus Uhlenbeck, van marineduiker tot vice-admiraal”  in ontvangst nam. Ok maakte van de gelegenheid gebruik de museumdirecteur een scheepsroeper en een telescoop van zijn betovergrootvader aan te bieden met de woorden ”Na vijf generaties willen we dit nu cadeau doen aan het museum.”  Wij RGC’ers hebben met dit verhaal onze geesten verder verrijkt.

Jullie  Chroniqueur

Menu