OCTO journaal nr. 71

 

OCTO JOURNAAL RGC


3 juni 2022
71ste editie

 

Waarde  Octo’s

Ook zij die in de vorige eeuw het GVB al dan niet cum laude behaalden hebben verleden week stellig genoten van de Dutch Open 2022 op de Bernardus Golf in Cromvoirt. Voor hen die de wedstrijd fysiek niet hebben kunnen bijwonen, bood woord en beeld uitkomst. Stellig voelde tweevoudig Dutch Open winnaar Joost Luiten op de eerste dag de juiste vibes om met een score van -7 de leiding op zich te nemen. Edoch, de euforie maakte plaats voor een dip op de 2de en daarop volgende dagen, als gevolg waarvan hij op de 43ste plaats eindigde. Op zijn website schrijft hij later dat hij mentale problemen heeft en wellicht een soort burn-out. Winnaar werd de gnuivende Fransman Victor Perez, maar pas na vier (!) play-off-holes met de Nieuw-Zeelander Ryan Fox. Zo’n 150 golfers deden mee voor een -in vergelijking met andere internationale golfwedstrijden- bescheiden prijzengeld van $ 2 mln.

 Een uitdaging is om op de Dutch Open mee te dingen naar de felbegeerde Beat the Pro op hole 8 (par-3). Amateurs krijgen in één slag de kans om tourspelers “te verslaan” wanneer de deelnemer de bal dichter bij de hole slaat dan de toernooispelers in de flight. Lukt dat, dan wint hij of zij een bijzondere prijs en natuurlijk eeuwige roem. Winnaar werd Luuk Aalbers.

Liesbeth en Theo in handicart 1

Liesbeth en Theo in handicart 1

Geïnspireerd door Cromvoirt togen we naar onze Octo wedstrijd. Voorzitter Ies van Geest had voor goed speelweer gezorgd alsmede aantrekkelijke starttijden voor de 9 holes wedstrijd. Niet te vroeg is zijn adagium.

Liesbeth en Theo sloegen exact om 09.28 uur af van Hole 10 gevolgd door Dan en Charles 8 minuten later. Na anderhalf uur zagen we een glimlachende Liesbeth in handicart no.1 (!) voorbij stuiven. Instinctief moest ze hebben begrepen vandaag als winnaar te zullen zegevieren. Met een grandioze score van 25 won ze de wedstrijd. Dan volgde met een score van 16, Charles moest na twee duivelse waterballen genoegen nemen met   15 punten. Theo rondde af met 10.

 

 

Onze coryfee Ans de Graaf is zoals altijd zeer betrokken bij het reilen en zeilen van de RGC. Omgekeerd leven wij zeer met haar mee nu na het aanvankelijk optimisme over het verloop van een medische ingreep, onverwachte complicaties voor een domper zorgden en zij thans in revalidatie is. Dat maakt het wellicht minder waarschijnlijk dat zij in de komende twee maanden een scorekaart zal kunnen delen. Maar wie weet, haar eeuwig optimisme en gedrevenheid doen zelfs wonderen verbleken. Zij dankt allen voor het medeleven en de vele vriendschapsbetuigingen. Partner Ok Uhlenbeck, die uit solidariteit volgende week eveneens een medische ingreep krijgt, wensen we sterkte en een spoedig herstel.

 

 

Vlnr Liesbeth Polman, Joke en Ies van Geest, Charles Ligtvoet, Dan Iversen, Theo Bouwman

Vlnr Liesbeth Polman, Joke en Ies van Geest, Charles Ligtvoet, Dan Iversen, Theo Bouwman

 

In de brasserie hebben we onder genot van een door Theo aangeboden Sauvignon blanc de gespeelde wedstrijd nog eens de revue laten passeren. Met strategisch inzicht wist Liesbeth 2 pars en 7 bogeys te behalen met een totaal score van 25. De andere spelers waren minder fortuinlijk. Gememoreerd wordt dat in het kader van het 35-jarig bestaan van onze club op 18 dezer om de Prins Bernhard bokaal wordt gespeeld.
Het voornemen is om in augustus spelers van Rozenstein uit te nodigen voor een 9-holes wedstrijd gevolgd door een lunch. Dit wordt verder besproken  met Rozenstein.

Op TV zagen we onlangs na het wereldnieuws tot onze grote verrassing Frits Hamel, die zijn dochter Karin chaperonneerde in de uitzending Tussen Kunst en Kitsch. Het komt niet zo vaak voor dat we een RGC-er pontificaal op TV zien. In dit programma betrof het o.a. een taxatie van een schilderij van de kunstschilder Floris Arntzenius (1864-1925) van de Haagse School. De opgetogen gelaatstrekken na het bekendmaken van het taxatie-bedrag spreken boekdelen.

 

 

Bij het ter perse gaan van dit journaal ontvingen we bericht van het overlijden van oud-RGC-er Janny Breekveldt- Boerma op 1 juni j.l. Wij condoleren Hans met haar heengaan en wensen hem veel sterkte dit verlies te dragen.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu