OCTO journaal nr. 70

 

OCTO JOURNAAL RGC


6 mei 2022
70ste editie

 

Waarde  Octo’s

Nog maar net bekomen van de uitbundige viering van Bevrijdingsdag gisteren togen we met de volle potentie van het leven naar de eerste Octo-dag van dit jaar. Ja, de eerste. De geplande Octo-dag in april was immers in verband met  de noodgedwongen algehele sluiting van het clubhuis en de baan als gevolg van de extreme grilligheid van de natuur volledig in het water gevallen. Met deze 70ste editie van het Journaal zijn er zeker een paar nieuwtjes te vermelden.

Frits op de Santa Clara Golfclub in Marbella

Frits op de Santa Clara Golfclub in Marbella

Uit Marbella stuurde Frits Hamel onlangs bijgaande foto van een uitdagende baan met hoogte-verschillen en mooie vergezichten. Hij mailde dat hij “negen holes had gespeeld op de Santa Clara GC met een par op hole 8 (par 5). Als die baan dezelfde rating heeft als RGC dan kwam ik uit op 15 punten.”  Die par is, mede dankzij de plaatselijk gehuurde Wilson clubs, waarachtig een felicitatie waard. Maar Schiphol Airport was ten tijde van zijn vertrek met de KLM naar Malaga chaotisch. Vanwege de staking van het grond-personeel heeft de captain van het          vliegtuig hoogstpersoonlijk zonder enige hulp van anderen twee honderd koffers van de passagiers eigenhandig -met eelt op zijn handen- ingeladen! Hij kreeg dan ook veel lof van de passagiers: ”Wij hebben met stip de coolste KLM captain ever! Hij staat gewoon zelf de bagage in te laden zodat z’n passagiers geen last ondervinden. Dan ben je gewoon een mega held! ???❤️?.”

Caddiemaster Kirstin met 9-holers Frits en Charles

Caddiemaster Kirstin met 9-holers Frits en Charles

Onze charmante en immer opgetogen, accurate en sociaalvaardige caddiemaster Kirstin Nederpelt, het visitekaartje van onze club, is vereeuwigd in de sfeerbepalende groepsfoto met Frits Hamel en Charles Ligtvoet. Wij RGC’ers zijn haar buitengewoon erkentelijk voor haar positieve bijdrage aan het reilen en zeilen van de club.

 Wij lazen dat de pas tot de RGC toegetreden Schotse Hoofd Greenkeeper Andrew Cowie en assistent Scott Fleming borrelen van ideeën om onze baan nog aantrekkelijker te maken. Als lage handicappers met een indrukwekkende ervaring binnen en buiten Europa nodigen zij RGC’ers in dit verband uit met hen in contact te treden. Wij, golfers van het eerste uur, slaan uiteraard de uitgestoken hand niet af.

Met dank aan Perry voor de foto Ies van Geest, Frits Hamel, Theo Bouwman, Harry Broerse, Joke van Geest, Liesbeth Polman, Charles Ligtvoet, (ontbrekend Dan Iverus)

Met dank aan Perry voor de foto:  Ies van Geest, Frits Hamel, Theo Bouwman, Harry Broerse, Joke van Geest, Liesbeth Polman, Charles Ligtvoet, (ontbrekend Dan Iverus)

 

In de Brasserie heetten voorzitter Ies en Joke de binnenkomende 9-hole spelers om even over elf uur welkom. Een zonovergoten dag, windstil en een droge baan, beter konden de golfers het niet treffen. Met zijn vooruitziende blik had Ies tijdig twee starttijden voor ons in petto: 09.44 en 09.52 uur. Een onzer had ondanks de sublieme weersomstandigheden pech met een ondermaatse score vanwege eigenzinnige ballen die herhaaldelijk waterhindernissen verkozen. Black Friday à tître personnel zullen we maar zeggen. Liesbeth scoorde echter als vanouds. De stralende kracht die daarbij van haar uitgaat heeft lichtjaren nodig om te doven. De behaalde scores waren als volgt: Liesbeth 17, Dan 17, Frits 17, Charles 14 en Theo 13. Wij toostten vervolgens op Dan die iedereen een drankje had aangeboden en dankten Harry die ons op smakelijke bitterballen trakteerde.  De scores delen mee bij de beoordeling van de winnaar eind van dit jaar.

Adhesie werd betuigd met de plannen om op vrijdag 1 juli een wedstrijd annex lunch te organiseren met leden van de Wassenaarse Golf Club Rozenstein en de Golf Club Duinzicht. Zo mogelijk starten we dan van Hole 1 om ca. 09.30 uur.

Een kaart met de wens van een spoedig herstel gericht aan Ans de Graaf die in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp is opgenomen werd door allen ondertekend alsmede een groet aan Leny de Jonge die de Octo-bijeenkomsten helaas niet meer kan bijwonen.

Jullie  Chroniqueur

Menu