OCTO journaal nr. 64

 

OCTO JOURNAAL RGC


5 november 2021
64ste editie

 

Waarde  Octo’s

Op zondag 31 oktober, inderdaad Halloween Day by all means, nodigde Ies van Geest ons uit voor deze Octodag. Even waren we in verwarring gebracht, maar het had gelukkig niets te maken met het Halloween Night Special golffestijn op Sherdons Golf Centre in Gloucestershire: ”Join and play adventure golf under the stars around our private grave yard this Halloween. Rounds start at 04.00 pm and the last group out is at 09,00 pm!  Kennelijk gebruikt men ginds lichtgevende ballen, waarmee wij nuchtere polderaars geen ervaring hebben. Het jaarlijks terugkomende Halloween festijn met de gebruikelijke besneden pompoenen en andere angstaanjagende vormen van exorcisme hebben we overleefd.

Deze maand zijn er op de RGC zeven leeftijdgenoten en golfvrienden die hun geboortejaar vieren.  Allen van harte gelukgewenst.

We prijzen ons gelukkig dat we ondanks Covid-19 een succesvol wedstrijdjaar hebben gehad met vijf matches. Dat wij in maart t/m mei geen wedstrijd hebben gespeeld lag niet aan corona maar aan de weerssituatie, die -ietwat gechargeerd- sinds mensenheugenis niet zo vochtig was op die eerste octo-vrijdag in die maanden.

Voorafgaande aan de bekendmaking van de resultaten van de wedstrijden in 2021 werd Liesbeth Polman, winnaar 2020 in het zonnetje gezet. Immers in twee opeenvolgende jaren 2019 en 2020 was zij de onbetwiste glorieuze winnaar.

Het heeft bijna een jaar geduurd voordat de wisselbeker -door corona perikelen- was bijgewerkt. Maar nu ontving Liesbeth met een triomfantelijke blik uit handen van voorzitter Ies van Geest eindelijk de lang verwachte glanzende wisselbeker vergezeld van een persoonlijk geschenk bestaande uit een doos met die ongeëvenaarde precisie Sasha Golf Top Flite XL ballen. Ja, die van onze Sasha Karagantcheff.

 

 

Voor 2021 kunnen we terugzien op vijf uitdagende wedstrijden met de volgende resultaten.

Wedstrijd Winnaar punten
Juni  Liesbeth Polman 19
Juli Liesbeth Polman 20
Augustus Charles Ligtvoet 22
September Charles Ligtvoet 21
Oktober Charles Ligtvoet 18

Op grond van de uitslagen komt anno 2021 de wisselbeker toe aan Charles Ligtvoet met drie gewonnen wedstrijden. De voorzitter wenst hem in de brasserie daarmee geluk en spreekt daarbij de vurige wens uit dat de grafische update van de wisselbeker nog voor het einde van dit jaar wordt gerealiseerd. Ook Charles ontvangt uit handen van Ies een serie Sasha Golf Top Flite pure distance ballen, waarvoor hij de gulle gever zeer erkentelijk is. Naar goed gebruik bood de winnaar de aanwezigen een gerijpte Sauvignon Blanc aan om op het heugelijke feit het glas te heffen.

Competitie maakt deel uit van onze biologische make-up. Inherent daaraan waren de individuele scores van de 8 deelnemers in 2021 als volgt:

Juni juli augustus september oktober Totaalscore
Charles Ligtvoet 15 10 22 21 18 86
Liesbeth Polman 19 20 18 15 72
Dan Iverus 15 14 12 13 54
Frits Hamel 21 16 11 48
Ans de Graaf 10 14 15 39
Theo Bouwman 14 8 8 30
Joke van Geest –         – 8 10 10 28
Ok Uhlenbeck 9 5 14

V.l.n.r. Ies van Geest, Liesbeth Polman, Theo Bouwman, Charles Ligtvoet, Joke van Geest en Dan Iverus

In de brasserie bood Ies, die jarig is geweest, de aanwezigen een drankje aan. Uiteraard hebben we het glas geheven op onze nestor en daarbij hem en Joke nog vele inspirerende tijden in goede gezondheid toegewenst.

Henk van Krevel vermijdt gedurende de pandemische Covid-19 de golfbaan en samenkomsten. Dit is een verklaring voor het feit dat hij nu al bijna twee jaar niet op de RGC is verschenen.

Gekoppeld aan gezondheidsklachten moeten we vrezen dat hij de vriendenkring voortaan slechts viraal op afstand zal contacten. De door het kabinet genomen verscherpte maatregelen m.b.t. het gebruik van een mondkapje en de 1,5 meter onderlinge afstand spelen daarbij zeker een rol.

Dan en Liesbeth gaven desgevraagd hun impressies weer van de ALV van 25 oktober, die ze onder de bezielende leiding van voorzitter Folkert Wijnstra hebben bijgewoond. De Octo’s waren goed vertegenwoordigd omdat ook Ans de Graaf aanwezig was. Het was zijn laatste vergadering als voorzitter. We hebben een financieel gezonde club ondanks roerige coronatijden. Over de verdeling van de starttijden is een plan van aanpak  geformuleerd, waaraan strikt de hand zal worden gehouden. Aldus kunnen excessen worden vermeden, waarmee o.a. wordt gerefereerd aan een lid dat dit jaar al 105 keer een starttijd heeft geannuleerd overeenkomend met 50% van eerder gemaakte boekingen. Folkert werd met unanimiteit benoemd tot Lid van Verdienste.

Wij Octo’s betuigen onze dank voor al hetgeen het bestuur onder zijn kundige leiding meer dan 7 jaar voor onze club heeft betekend. Chapeau. In opvolger Hans Krul als nieuwe voorzitter hebben we het volste vertrouwen.

Jullie  Chroniqueur

Menu