OCTO journaal nr. 63

OCTO JOURNAAL RGC


1 oktober 2021
63ste editie

 

Waarde  Octo’s

Pluvius was ons RGC’ers vandaag gunstig gezind. De eerder door Weerplaza aangekondigde 95% neerslagkans werd immers niet bewaarheid. Edoch, de prognose was voor Theo Bouwman aanleiding om aan de vooravond van onze 9 holes wedstrijd zich af te melden. Zelfs de geruststellende invite dat bij eventuele regen en storm wij -gewapend met een QR-code op onze smartphone- spoorslag naar de brasserie zouden gaan, kon hem niet overhalen. Hetgeen hij later betreurde. Het was immers geweldig golfweer met af en toe zelfs een zonnestraal. Toegegeven dat er op een aantal greens inderdaad plaatselijk neerslag werd geconstateerd, maar die was afkomstig van de sproei installatie omdat de baan kurkdroog was.  We hebben een geweldige baan. Je hoeft niet in het 100 km boven de aarde vliegende Virgin Galactic ruimte vliegtuig door de stratosfeer te vliegen om te zien dat de RGC een oase is.

Er waren twee flights met de volgende starttijden van hole 10 t/m 18 en de volgende scores:

  • 10.08 uur, flight Liesbeth Polman en Dan Iverus met respectievelijk 15 en 12 punten
  • 10.16 uur, flight Joke van Geest en Charles Ligtvoet met respectievelijk 10 en 18 punten

Bij het betreden van de Brasserie controleerde Perry met een vanzelfsprekend gunstig resultaat de QR-codes op onze iPhone, Samsung en OPPO smartphones, waarna we aan tafel de wedstrijd en de hiervoor genoemde scores hebben geanalyseerd.  In feestelijke stemming trakteerde Dan ons vervolgens op een café gourmand ter viering van zijn 80ste verjaardag. Dit heugelijke feit hebben we met een statiefoto bij de open haard voor de eeuwigheid vastgelegd.

V.l.n.r. Ies van Geest, Joke van Geest, Charles Ligtvoet, Dan Iverus en Liesbeth Polman

V.l.n.r. Ies van Geest, Joke van Geest, Charles Ligtvoet, Dan Iverus en Liesbeth Polman

Het vooruitzicht dat Henk van Krevel zich in de loop van november weer fysiek bij de Octo’s zal voegen werd toegejuicht.  Sinds de introductie van Covid-19 in Nederland hebben we Henk force majeure in ons midden moeten missen.

Een mooie opsteker was de constatering van Ies dat in de vitrinekast de zojuist up-to-date bijgewerkte  Octo wisselbeker  temidden van imposante bokalen van andere gewonnen wedstrijden pronkt. Door de corona crises heeft e.e.a. wat langer geduurd. In onze november bijeenkomst zal Ies de wisselbeker in stijl aan de glorieuze winnares 2020 overhandigen.

Uiteraard hebben we afgelopen maand gefascineerd gekeken naar de Dutch Open op Bernardus Golf in Cromvoirt. Onze kanshebber Joost Luiten, winnaar in 2012 en 2016, kampte helaas met fysieke tegenslagen en kon een vroege uitschakeling niet voorkomen.  Maar ook Wil Besseling redde het niet. Imponerend waren de scores van de Zweed Kristoffer Broberg, die het toernooi won met op de tweede dag een historische ronde van slechts 61 slagen met 10 birdies en een eagle. Darius van Driel verzekerde zich van een gedeelde vierde plek na een slotronde van 69 slagen.

  Bedroefd hebben we kennis genomen van het overlijden van Els Hamel. Wij kennen Els als een gezellige eega van Frits die hem doorgaans vergezelde naar de Octo-dag. Onwillekeurig schieten herinneringen te binnen over hun jaarlijkse vakanties in een paradijselijk oord in Thailand waar ook Aad en Leny de Jonge verbleven. De fantastische golfverhalen vormden als het ware een verlengstuk van de RGC. Els was ziek en liet ons onlangs weten het irritant te vinden dat daar niets aan te doen is. Onze gedachten zijn bij Frits. Wij wensen hem alle sterkte toe bij het verlies van zijn geliefde waarmee hij meer dan 60 jaar was getrouwd. In het crematorium Ockenburgh werd onder grote belangstelling afscheid genomen van Els.  Wij zullen haar missen.

Jullie  Chroniqueur

Menu