OCTO journaal nr. 59

OCTO JOURNAAL RGC


4 juni 2021
59ste editie

 

Waarde  Octovrienden en -vriendinnen,

Eindelijk was het dan zover dat Ies een Octo-dag kon organiseren dankzij de versoepeling van de corona-restricties. Een geanimeerde bijeenkomst op het terras voorafgegaan door een 9-holes wedstrijd op een magnifieke zonovergoten baan met een mediterrane temperatuur. Wij, bevoorrechte dubbel gevaccineerde spelers, hebben genoten van zowel de spannende wedstrijd als nadien van de relaxte sfeer op het terras als ware de klok anderhalf jaar teruggezet. De tijd toen nog niemand op deze aardkloot van het Covid-19 virus had gehoord.

Om 09.35 uur sharp vertrok van hole 10 de eerste CO2 vrije buggy-flight van Liesbeth, Ans en Theo gevolgd door de tweede flight om 09.44 uur van het tweetal Ok en Charles. Unaniem werd geconstateerd dat we te maken te hadden met een snelle baan. Voor enkelen had dit, overigens bij uitzondering, wel tot gevolg dat een pijlsnelle bal niet tijdig stopte voor een waterhindernis.

Als vanouds op ons vertrouwd terras

V.l.n.r. Ok Uhlenbeck, Ans de Graaf, Liesbeth Polman, Theo Bouwman, Charles Ligtvoet

 

Op het terras vernamen we dat Ies van Geest thuis snel herstellende is van een “griepje”.  Els Hamel was een paar dagen aan huis gekluisterd maar ze verwacht dezer dagen weer geheel de oude te zijn. Spontaan werden wenskaarten ondertekend waarin we hen een spoedige recuperatie toewensten. Ok hechtte eraan als jongste toegetreden Octo pur sang aan dit feit feestelijk reliëf te geven door ons op een superieure Sauvignon blanc te trakteren. Uiteraard hebben we op Ok getoost. Een toost komt ook toe aan Liesbeth, die op deze eerste Octo-wedstrijd van het jaar als triomfater eindigde met 19 punten. Charles werd tweede met 15 ptn, Theo derde met 14 ptn, Ans vierde met 10 ptn en Ok vijfde met 9 ptn. Allen proficiat met het bereikte resultaat dat altijd beter kan. Zowel geestelijk als fysiek bereiden we ons daarom nu voor de geplande 2 juli-wedstrijd.

Jullie  Chroniqueur

Menu