OCTO journaal nr. 57

Zomertijd

OCTO JOURNAAL RGC


2 april 2021
57ste editie

 

 

Waarde Octo’s,                                                           

Rijswijk gaat met zijn tijd mee en Ies actualiseerde de stand van zaken: “De Victory Boogie Woogie-tunnel is alweer een tijdje open, maar daar blijft het bij. Als straks de terrassen weer open gaan kunnen we misschien een Octo-dag op het dakterras van ons clubrestaurant beleggen, maar dat is jammer genoeg nog even afwachten.”  Wij verheugen ons op het door Ies in uitzicht gestelde inviterende perspectief van een Octo-bijeenkomst op het dakterras. Wellicht reeds binnen afzienbare tijd, who knows? In elk geval is een stap in de goede richting het recente bericht dat Perry vanaf 6 april weer een take-away buffet (broodje, drankje, kop koffie) verzorgt. Voor in de baan of na afloop op weg naar huis. Na vijf maanden horeca sluiting zullen we voor een inhaalslag zorgen, daar kan hij van verzekerd zijn. Bij Boogie Woogie gaat ons hart trouwens sneller kloppen. Die opwindende, ritmische pianoblues roepen immers onwillekeurig herinneringen op aan Pia Beck en Rob Agerbeek. Dat waren nog eens tijden. Die herinnering doet ons Covid-19 even vergeten.

Velen hadden zich -wellicht tegen beter weten in- verheugd na een jaar eindelijk deel te kunnen nemen aan de openingswedstrijd van het Octo-seizoen. Gevolgd door een samenzijn in het clubhuis of op het dakterras. Temeer omdat verleden jaar april de baan in verband met Covid-19 hermetisch was gesloten en ons speelrecht à contre-coeur was ontnomen. De Octo-dag zit er ook nu helaas niet in. Het optimisme was overigens mede ingegeven door de missive van onze clubmanager dat er weer drie- en vierballen de baan in kunnen gaan. Daarbij komt dat we inmiddels tweemaal zijn gevaccineerd. Ergo, de Wedstrijdcommissie heeft in dezelfde geest een ambitieus jaarprogramma van wedstrijden gelanceerd met een openingswedstrijd op 24 april! Weliswaar zonder shotgun, maar wel met de hoop dat het terras dan open is………Carpe diem. Dat de NGF competitie voor 2021 is afgelast is geen 1 april grap en staat hier los van.

Op verschillende momenten hebben de Octo’s de afgelopen tijd al of niet met een handicart een ecologische voetafdruk op de baan achter gelaten. Dit geldt ook voor hen die woensdag 31 maart hebben gespeeld, nota bene de warmste dag (26ºC) in maart sinds mensenheugenis. Zo zagen wij Frits Hamel, Hans Breekveldt, Charles Ligtvoet en Theo Bouwman met opgetogen gezichten handicaps verleggen op de baan. Zij met tropenbloed in hun aderen scoorden toen navenant. Gegijzeld door de drang te scoren werden pars genoteerd, die zichtbaar als een adrenalineroes werden beleefd. Hierbij zomaar een willekeurige -en lang niet complete- visuele greep uit een handvol onuitwisbare herinneringen aan tweebal-wedstrijden.

Goede Paasdagen toegewenst en tot spoedig,

Jullie  Chroniqueur

Menu