OCTO journaal nr. 55

OCTO JOURNAAL RGC
8 februari 2021
55ste editie

 

 

Waarde Octo’s,                                                           

In schijnbare anonimiteit, want gecamoufleerd door een lichtblauw weggooi-mondkapje, vroegen we onlangs caddiemaster Ton of hij een mogelijke verklaring had voor het feit dat Pluvius ons de afgelopen weken op woensdag en trouwens ook op dinsdag het spelen vaak onmogelijk maakte aangezien de baan gesloten was. Eerst was er corona en nu die ongevraagde en ongewenste nattigheid als suppletie. Waarachtig geen fake nieuws maar realiteit, vandaar die indringende vraag.

Ton, relaxed achteruit leunend op zijn caddiestoel achter een meter hoge kogelvrije glasplaat en schijnbaar niet onder de indruk van hotemetotem Pluvius, zegt dat het niet zoveel verschil maakt met verleden jaar. Maar in the long run bevestigt hij dat tal van golfbanen door toenemende regenval thans vaker gesloten zijn dan voorheen. Hierin manifesteert zich heel duidelijk de klimaatverandering die de afgelopen decennia zich sluipend aan ons opdringt. Zelfs de Haagsche was onlangs dicht ondanks de zandgrond waarop de baan is aangelegd. De uit 1915 stammende Noordwijkse in de duinen redt het nog wel. Wij berusten ons in zijn reflectie en spoedden ons naar de driving range, die gelukkig soelaas biedt om houding en spieren te trainen voor onze jaarcompetitie. Je voelt als het ware de adrenaline door je aderen schieten bij het perspectief straks te kunnen vaststellen dat je met succes getraind hebt. Een ode aan grensverleggend in golf.

                                                                          Situatie vóor het weekend van zaterdag 6 februari 2021

 

Edoch …….afgelopen zondag was Nederland met code oranje bedekt met een dikke laag sneeuw. Onze rijkelijk besneeuwde baan doorstaat de toets van weergaloze schoonheid met glans! Hulde. Maar dan te bedenken dat wij verleden week niets vermoedende van het naderende natuur-verschijnsel een early bird reservering hadden gemaakt voor de zoveelste geannuleerde woensdag(!), ja woensdag 11 dezer. Het dilemma van wel of niet spelen werd ons bespaard, de baan inclusief oefenfaciliteiten was zondag 7 dezer en daarna terecht gesloten.

Jarigen deze maand, Octo’s en aspirant-Octo’s die zich verwant voelen met onze groep, ontvangen hierbij onze hartelijke gelukwensen, t.w. Joke van Geest, Elisabeth Polman, Marie Thérèse Smits, Dick Spaargaren en Harry Strik. In het post-corona tijdperk zullen we hieraan speciaal reliëf geven.

Tot slot, het komt niet vaak voor dat RGC’ers op de TV komen, vandaar wie heeft op TV NPO1 verleden week maandag/dinsdagavond onze obligatiehouder/fanatieke golfer/bridger/wijnkenner Fred Biesen-beek gezien, die als medicus commentaar gaf op het vaccinatieproces? Vide Uitzending gemist.

Jullie  Chroniqueur

Menu