OCTO journaal nr. 54

OCTO JOURNAAL RGC
8 januari 2021
54ste editie

 

Gelukkig Nieuwjaar, Happy New Year, Bonne Annee,
Gutes Neues Jahr, Buon Anno Nuovo,
Selamat Tahun Baru, Gott Mytt Ar, Feliz Año Nuevo,

祝新年快乐 , 新年おめでとうございます

 

Waarde Octo’s,                                                           

Met deze eerste editie in het nieuwe jaar wensen we -onder de bezielende leiding van Ies van Geest- allen een gelukkig en voorspoedig golfjaar 2021 in goede gezondheid. In gedachten klinken we op de RGC-familie. Uit courtoisie jegens onze RGC expat-leden is hierboven zo veel mogelijk rekening gehouden met de onderscheiden landstalen. Een nieuw jaar met 365 dagen ligt uitdagend voor ons. Van het achter ons liggende schrikkeljaar -gekenmerkt door 10 maanden alles overheersende coronarestricties- hebben we recentelijk afscheid genomen. Een jaar overigens dat het warmste was (gemiddeld +1,6º C) in Europa sinds het begin van de metingen door het aarde observatieprogramma Copernicus van de Europese Unie.

Een Nieuwjaar ontvangst waarbij wij vis-à-vis elkaar de hand kunnen schudden gevolgd door een bruisende toost zit er om voor de hand liggende redenen helaas nu niet in. Maar als de Pfizer-goden of die van Moderna en Astra Zeneca ons gunstig gezind zijn en de vaccins hun beoogde uitwerking niet missen, dan kunnen we wellicht toch binnen afzienbare tijd als vanouds, na een Octo-ronde van 9 holes, weer onze maandelijkse get-together-party organiseren in de Brasserie. De geüpdate wisselbeker met coryfee Liesbeth Polman als Octo-winnaar 2020 snakt ernaar van hand tot hand te gaan. Een uitdaging om dit jaar te pogen eveneens te worden vereeuwigd op die unieke beker.

In die bijeenkomst zullen wij de ruim 10 sportieve nieuwkomers in onze Octo-club welkom heten. Het zijn allen goede bekenden. Met de meesten hebben we immers ooit onze fairway woods gekruist op dames-, heren- of senioren-wedstrijden. Trouwens als RGC’er  hebben we carte blanche om aan al die wedstrijden deel te nemen. Wij zijn inderdaad bevoorrecht met deze jaarlijkse natuurlijke aanwas. Er zijn ons in het afgelopen jaar echter ook vrienden ontvallen. Ieder heeft op zijn eigen wijze afscheid van hen genomen. De herinnering aan hen is onuitwisbaar en blijft levend.

Enkelen van ons nemen zich voor dit jaar gebruik te maken van het Fabulous Golf arrangement. Eerder hebben leden met genoegen gespeeld op Capelle aan den IJssel, Kleiburg en de Zaanse Golfclub. Laatstgenoemde club heeft zich thans kennelijk teruggetrokken uit deze samenwerking maar is wel lid gebleven van de 18 Samenwerkende Golfclubs West-Nederland. In deze barre coronatijden heeft de Zaanse naar verluidt zelfs nog een aantrekkelijk “take-away-loket”

Even voor de jaarwisseling werden we geconfronteerd met het overlijden op 83-jarige leeftijd van nestor Robbie van Erven Dorens, oprichter en organisator van Nederlands bekendste golftoernooi de Dutch Open. De NGF riep Van Erven Doorens ooit uit tot “Mister Golf” voor zijn verdiensten voor de Nederlandse Golfsport. Wij zijn deze Octo veel dank verschuldigd.

Tot slot een reminder dat op 1 maart wordt overgestapt op het World Handicap System (WHS). Tot dat tijdstip hebben we gelukkig een transitieperiode van EGA naar WHS. We boffen met de binnen de RGC aanwezige deskundigheid om ons zo nodig hierbij de helpende hand te bieden.

Jullie  Chroniqueur

Menu