Verslagen herendagen

Rijswijkse Open Herendag 2023
Na een succesvolle periode waarin golfclub De Hooge Rotterdamsche de Open Herendag organiseerde heeft de Rijswijkse Golfclub de organisatie voor 2023 overgenomen. Dit is een wedstrijd van de herendagen van de Samenwerkende Golfclubs West Nederland. De herencommissie heeft, met hulp van Hans Versteegen, de 18 holes Fourball-Betterball Stableford wedstrijd georganiseerd en op 3 juli jl. vond de wedstrijd plaats waarbij acht clubs met in totaal 120 deelnemers deelnamen. Door de positieve inbreng van het management (Bob) en de horeca (Perry en medewerkers) is alles probleemloos verlopen. De deelnemende clubs waren: Bentwoud, Crimpenerhout, Kagerzoom, Ockenburgh, Rijswijkse, De Hooge Rotterdamsche, Zeegersloot en Zoetermeer. Naast individuele prijzen voor de neary, longest en winnende teams ging de clubbeker naar Kagerzoom. De spelers van de Rijswijkse waren eervol tweede. Volgens niet bestaande regels organiseert de winnende club de volgende Open Herendag. Omdat dit op de 9 holesbaan van Kagerzoom niet mogelijk is, organiseert de herencommissie van de Rijswijkse Golfclub het volgend jaar weer.

Vossenjacht
Op 1 november 2023 werd een driebal vossenjacht gespeeld. De vossen waren de winnaars van de vorige vossenjacht, Peter van Putten, Loek Eekhout en Peter Voermans (als vervanger van Henk Gebuis). De vossen speelden erg sterk, het leek er even op dat ze Texas Scramble hadden gespeeld. Navraag leerde dat Peter van Putten alleen al zeven pars voor zijn rekening had genomen. Eén team speelde met één slag minder beter dan de vossen, deze overwinnaars waren Rob Roelvink, Jan Jaap Kolleman en Ab Kornegoor.

Texas Scramble
Op 15 november 2023 speelden de heren een shotgun Texas Scramble wedstrijd. De dagen daarvoor was er veel regen gevallen en de weersverwachting was niet al te rooskleurig. Niettemin is het de commissie gelukt voor droog weer en een aangename temperatuur te zorgen. Het deelnemersveld was beperkt, slechts 36 deelnemers. Uiteindelijk werden twee teams winnaar met een score 58. Met een playing handicap van 6 waren dit Jan Wit, Jan van der Valk en Tom Marks. Peter Verhage, Paul Rodenburg en Peter van Putten speelden met een playing handicap 10. Na afloop werden door Chris op de hem bekende wijze de prijzen van eerder gespeelde wedstrijden uitgereikt. Penningmeester Oscar zag dat de kas nog voldoende gevuld was om de deelnemers te laten genieten van een bittergarnituur.

Chris van Ede draagt stokje over
Na vele jaren actief te zijn in de herencommissie, eerst als penningmeester en de laatste jaren als voorzitter, heeft Chris besloten op 31 december 2023 te stoppen als lid van de herencommissie. Wel zal hij actief bij de organisatie voor de Rijswijkse Open Herendag 2024 betrokken zijn. Uiteraard zal op een later tijdstip op (on)gepaste wijze afscheid van hem genomen worden. Zijn plaats wordt per 1 januari 2024 overgenomen door Peter van Putten.

Menu