Persoonlijke brief over het padenplan en handicarts

Geschreven door Jan Paul Bierling

Handicarts  en het padenplan.

De stichting Handicart maakt het voor golfers met een lichamelijke beperking mogelijk om toch te kunnen golfen met behulp van een handicart. Veel golfers maken hiervan gebruik tegen een kleine vergoeding.

Iedereen kan te maken krijgen met een lichamelijke beperking en dan is een handicart een geweldige uitkomst. Het kan je zomaar overkomen, dat je een blessure krijgt of een andere lichamelijke aandoening. Niet alleen ouderen rijden in een handicart. Ook voor jonge mensen kan een (tijdelijke) lichamelijke beperking een belemmering zijn om te gaan of te blijven golfen, maar biedt het gebruik van een handicart de oplossing.

Je wilt allemaal zo lang mogelijk fit en lichamelijk actief blijven. Het liefst wil iedereen natuurlijk lopend een rondje golfen, maar je hebt het niet altijd voor het zeggen.

Ik ben zo  iemand, die tot anderhalf  jaar geleden naar hartenlust kon golfen en zo’n 4 keer per week speelde en enthousiast meedeed aan clubwedstrijden. Totdat ik last kreeg van hartritme stoornissen. Samen met een versleten knie zorgde dit ervoor, dat er een handicartpas aangevraagd werd. En nu ben ik maar al te blij, dat er handicarts bestaan.

Op de Rijswijkse golfclub zijn in totaal 14 handicarts beschikbaar. In de zomerperiode wordt hier goed gebruik van gemaakt. Maar in de winterperiode komt het steeds vaker voor, dat door slechte weersomstandigheden de handicarts zomaar 6 maanden niet ingezet kunnen worden. het  betekent dit jaar, dat leden die hier afhankelijk van zijn ruim 6 maanden niet kunnen spelen.

De fairways zijn goed te berijden maar we missen een stukje aansluiting vanaf de teebox en naar de green. Daar gaat nu iets aan veranderen, want een aantal enthousiaste leden heeft het initiatief genomen om een zogenaamd padenplan te ontwikkelen. Dat wil zeggen, dat er door de hele baan paden worden aangelegd, zodat de handicarts ook in de winterperiode langer de baan in kunnen.

Een fantastisch plan, dat nu echt gerealiseerd kan gaan worden!!!

Voor alle golfers heel goed nieuws. Vol verwachting kijken we uit naar de volgende winter……

Jan Paul Bierling

Menu