Renovatie greenside bunkers

In 2020 hebben we uit voorzorg tijdelijk bezuinigd op het baanonderhoud en ook veel meer greenfee inkomsten ontvangen waardoor we nu de middelen hebben om de renovatie en verbetering van de resterende greenside bunkers af te maken.

Het werk zal beginnen wanneer de conditie van de baan het toelaat en zal 2-3 weken duren. Rondom nieuwe bunkers komen graszoden zodat ze meteen gebruikt kunnen worden. Grotere oppervlakten worden ingezaaid en worden dan tijdelijk verboden gebied.

Veel van onze bunkers zijn meer dan 30 jaar geleden aangelegd en inmiddels “versleten”. Dode randen zijn herhaaldelijk afgestoken waardoor bunkers groter zijn geworden en soms te dicht op de greens liggen. Door verzakte randen spoelt er kleigrond in de bunkers waardoor de drainage verstopt. Ook bij nieuwere bunkers is de drainage onvoldoende voor de soms hevige regen.  In 2019 hebben we al een aantal bunkers vernieuwd en de drainage grondig verbeterd. Nieuwe waterreservoirs onder in de bunkers kunnen snel water opnemen dat dan later wordt afgevoerd. Ook wordt er grover zand gebruikt dat beter water doorlaat.

Hier  vindt u een impressie van de plannen. De exacte vorm en plaats van nieuwe bunkers zal in het werk worden bepaald door de constructeur met advies van de baanarchitect Alan Rijks.

Menu