OCTO journaal nr. 96

OCTO JOURNAAL RGC
5 juli 2024
96ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

Recentelijk vond op onze nabuurclub, de Wassenaarse Golfclub Rozenstein, de 28ste Tjandi golfbekerwedstrijd plaats. Octo’s Frits Hamel en Charles Ligtvoet namen als 9-holers deel aan deze jaarlijkse wedstrijd, die open staat voor deelnemers met reminiscenties aan Nederlands-Indië en/of Indonesië. In feite werd om drie bekers gespeeld te weten de Tjandi beker (18 holes), de Insulinde beker (18 holes) en de Juliana beker (9 holes) met een verwijzing naar de uit 1895 stammende Tjandi Golf Club te Semarang, gelegen aan de noordkust van Midden-Java. Tjandi was het centrum van het Indische golf in de periode 1900-1940. De organisatie voor de 60 deelnemers was in goede handen. De 1ste flight vertrok om 10.30 en de laatste stipt om 13.02 uur.

V.l.n.r. Johan Roest, Charles Ligtvoet en Frits Hamel

 

De baan zag er fleurig uit met bloeiende planten. De zon scheen en de temperatuur was behaaglijk. De lucht zinderde, de hunkering was een lichamelijke reactie. Het doet ons genoegen dat Frits,  mede dank zij een par, de 2de prijs bij de 9-holers in de wacht sleepte. Tjandi Gofl Club – leden ginds zouden de glunderende Frits als volgt toejuichen Selamat atas hadiah kedua pak Frits (Van harte gefeliciteerd met je 2de prijs Frits).  Waarvan acte.

Het daarop volgende diner was in stijl met een gastronomische Indische rijstmaaltijd. De dames van het organiserend comité waren in stijl in fleurig oogstrelend batik gekleed. Ook tal van golfers waren voor deze feestelijke gelegenheid in traditioneel batik uitgedost.

Rozenstein vormde voor onze reisluchtige Octo golffanaat Frits tevens de aanloop naar een golfwedstrijd op de uitdagende GC La Sella, gelegen in een geweldige omgeving met uitgestrekte citrus- en amandelplantages nabij Denia in het Spaanse Andalusia. De uit 1991 stammende 27-holes baan, ontworpen door niet minder dan José Olazabal, die twee keer de Masters won op Augusta, vormde een uitdaging.

 

Jelmar Schut, Frits Hamel,  Gerard Schut

 

 

Laaiend enthousiast stuurde onze Octo Frits bijgaande foto van het sportieve golfteam (links kleinzoon Jelmar HC 18). Hij groet ons uit het land van de tapas, Paella en Sangria en belooft ons bij terugkomst nader over het sportieve festijn en de baan te informeren. Voor dit moment volstaat hij met vermelding van zijn niet onverdienstelijke score van 15 om ons te prikkelen. Gracias.

 

 

 

Voor onze maandelijkse Octo-dag had voorzitter Ria Vriesen de volgende vier flights georganiseerd van hole 1.

1ste flight Ria de Bruin en Charles Ligtvoet

2de flight Theo Bouwman en Louis van Os

3de flight Joke van Geest en Liesbeth Polman

4de flight Wil Onstwedder en Ria Vriesen

 

V.l.n.r. Ria de Bruin, Liesbeth Polman, Liesbeth Hardon, Ria Vriesen, Charles Ligtvoet, Wil Onstwedder, Louis van Os, Theo Bouwman en Joke van Geest

 

In de brasserie kwamen de dorstige golfers en Liesbeth Hardon om 12.00 uur bijeen. Octo’s Ans de Graaf, Ok Uhlenbeck, Frits Hamel en Hans Breekveldt verkeerden in vakantie stemming elders terwijl Dan Iverus wegens ziekte afwezig was. Spontaan werd een kaart met een beterschapswens door allen ondertekend en aan Dan verstuurd.

Met een par op hole 2 en hole 5 kwalificeerde Liesbeth Polman zich op grote hoogte. Winnaar met 18 punten werd Wil Onstwedder, achtereenvolgens gevolgd door Liesbeth Polman (17), Ria de Bruin (16), Ria Vriesen (15), Charles Ligtvoet (12),Theo Bouwan (11), Joke van geest (9) en Louis van Os (8).

Wil werd als triomfater met het behaalde resultaat gefeliciteerd. In de brasserie heeft ieder op eigen wijze daaraan reliëf gegeven.

Met grote instemming hebben we kennis genomen van de mededeling in de recente ALV, dat met de uitvoering van het banenplan in augustus wordt begonnen en dat het voor de start van de golfweek dit jaar gerealiseerd zal zijn.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu