OCTO journaal nr. 95

OCTO JOURNAAL RGC
5 juni 2024
95ste editie

 

 

Waarde  Octo’s,

Op deze behaaglijke zonovergoten Octo-wedstrijddag hadden we ons lang verheugd. Pluvius had ons dit seizoen tot vandaag verhinderd een Octo-wedstrijd te laten plaats vinden. Met een vooruitziende blik had voorzitter Ria Vriesen ons op basis van de aanmeldingen vier flights, start om 10.03 uur van Hole 1, met de nodige handicarts in het vooruitzicht gesteld. Na een lange afwezige periode durfde Ans de Graaf de wedstrijd uitdaging weer aan, die terecht royaal werd gehonoreerd, waarover later. Jammerlijk moest Dan Iverus om verontrustende gezondheidsredenen afzeggen. Wij wensen hem sterkte en een spoedig herstel.

Na de wedstrijd togen we naar de brasserie waar niet-spelers Liesbeth Hardon en Harry Broerse vol belangstelling naar de uitslag bij ons aanschoven. Perry onthaalde ons op zijn vermaarde gastvrije wijze. Alvorens de uitslag bekend werd gemaakt richtte Wil Onstwedder zich tot de aanwezigen en dankte voor de grote belangstelling en het medeleven bij het heengaan van haar geliefde Cor. De betoonde vriendschap van de leden van de RGC betekent een grote steun voor de familie.

Brasserie

V.l.n.r. Wil Onstwedder, Liesbeth Polman, Charles Ligtvoet, Ans de Graaf, Theo Bouwman, Ria Vriesen, Liesbeth Hardon, Frits Hamel, Harry Broerse, Joke van Geest en Ria de Bruin (Hans Breekveldt was eerder vertrokken)

De uitslag van deze eerste Octo-wedstrijd in dit seizoen was als volgt:

                                             Score                                                  Score

  1. Liesbeth Polman         23               6. Ria Vriesen              12
  2. Wil Onstwedder           19                7. Ria de Bruin            12
  3. Charles Ligtvoet          15                8. Theo Bouwman        5
  4. Joke van Geest             12                9. Hans Breekveldt      4
  5. Ans de Graaf                 12

 

Liesbeth was de onbetwiste winnaar van de wedstrijd met een score van 23 punten waarmee zij unaniem werd gefeliciteerd.

Octo’s hadden eerder meegespeeld met de Handicartclubwedstrijd op 20 mei. Traditiegetrouw werd op Tweede Pinksterdag de Handicartclubwedstrijd gespeeld. Zo’n 40 deelnemers hadden zich aangemeld. De inleg voor deze wedstrijd en donaties kwamen geheel ten goede aan de stichting Handicart. Er werd gulhartig gedoneerd. Een bedrag van   € 814.- kon worden overgemaakt naar de stichting Handicart.  Iedere deelnemer kreeg bij de start een golfbal met handicartlogo.

De wedstrijd werd gesponsord door de horeca, de golfshop en de wedstrijdcommissie in de vorm van prijzen en een borrelgarnituur na de wedstrijd. Twee Octo’s hadden zich ingeschreven als team te weten Wil Onstwedder en Liesbeth Polman, onze handicartclubconsul en mede-organisator van de wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door het team Kees en Joke Meewisse, runners-up was het team Tineke van den Hoek samen met Hans van der Veen, het team Ingrid Pijnakker en Cea Weekhout werd 3e. Octo’s Wil en Liesbeth werden 19e met 22 stablefordpunten, dus net geen laatste. Er waren ook prijzen voor de longest en de nearest voor dames en heren. In een eerdere editie van deze wedstrijd (2007) wonnen Wil en Cor Onstwedder de 1e prijs, zoals te zien is op de wisselbeker van deze wedstrijd. In 2009 wonnen zij de tweede prijs. Goed om te memoreren.

Wij schrokken van het plotselinge overlijden op 88-jarige leeftijd van Lex Tumbuan. Wij kennen Lex als een gezellige en sportieve golfer. Lex was een oudgediende in ons midden. Later had hij een voorkeur om met een vaste partner op donderdag te spelen. De laatste tijd werd Lex gekweld door lichamelijke klachten waaraan hij echter niet zomaar toegaf. Met golfen voelde hij zich in zijn element. Zelfs op 23 mei, een week voor zijn overlijden, was hij nog op de baan. Het was zijn laatste wedstrijd. Een goede vriend is heengegaan.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu