OCTO journaal nr. 77

 

OCTO JOURNAAL RGC


2 december 2022
77ste editie

 

Waarde  Octo’s,

Early bird Ies van Geest heette ons deze vrijdag klokslag 12.00 uur welkom in de brasserie. Het tijdstip waarop het restaurant voor leden en gasten haar deuren in het long weekend gastvrij opent.

Bij binnenkomst passeerden we onze service gerichte caddiemaster Sylvia Jaspers die ons met haar innemende lach welkom heette en professioneel  aanstalten maakte om een starttijd te boeken dan wel een gereserveerde starttijd te checken. Het gebruik van handicarts was i.v.m. de heersende weersomstandigheden wishfull thinking. De caddiemaster inspecteerde tegelijkertijd heel gedistingeerd en onopvallend of onze outfit voldeed aan de minimum kledingvoorschriften. Zoals voor heren “een shirt met kraag en mouwen en een bermuda of een lange broek. Een spijkerbroek is geen probleem, wel graag heel en niet gerafeld. En voor dames een shirt met kraag en een geklede rok, jurk of een broek (bermuda, driekwart). Geen spaghetti tops of naveltruitjes.

Met een vooruitziende blik hadden de heren de  gerafelde spijkerbroek thuis gelaten terwijl onze Octo-dames voor wat betreft het vereiste inzake de spaghetti tops en naveltruitjes ook met glans slaagden. Het was bovendien duidelijk dat het Octo gezelschap zijn maandelijkse bijeenkomst had die in wintertijd niet wordt voorafgegaan door een warming up van 9 holes.

Eerder had Ies aangekondigd vandaag de wisselbeker 2022 te zullen uitreiken aan de degene die het afgelopen Octo-wedstrijdseizoen met glans had gewonnen. Vol spanning wachtten de aanwezigen op de uitslag. Er klingelde een volledig carillon onafgebroken in onze hoofden toen de wisselbeker tevoorschijn werd gehaald. Christine Jonkers Both-Koershuis   had er tijdig (hulde) voor gezorgd dat de naam van de actuele Octo Golf Challenge winnaar kalligrafisch op de opgepoetste beker was gegraveerd. Met een totaalscore van 92 punten uit 5 wedstrijden ontving winnaar Liesbeth Polman onder luid applaus uit handen van Ies de -door allen- zo begeerde uit 2005 stammende wisselbeker. De behaalde scores waren als volgt:

 

Naam Wedstrijden Score
1 Liesbeth Polman 5 92
2 Charles Ligtvoet 6 85
3 Dan Iverus 5 69
4 Theo Bouwman 5 66
5 Frits Hamel 3 52
6 Joke van Geest 3 35
7 Ria Vriesen 2 26
8 Wil Onstwedder 1 14
9 Hans Breekveldt 1 10

Tot verrassing van de in hiërarchie genoemde spelers met een tweede en derde topscore schonk Joke van Geest hen heel sportief een doos met 3 Pinnacle Gold golfballen! Veel dank voor deze uiting van vriendschap en teamspirit. Bij de scores zij aangetekend dat Ans de Graaf wegens de gevolgen van een heupoperatie in het voorjaar en Ok Uhlenbeck dit jaar niet hebben kunnen spelen. Het pleit voor hun sportiviteit en betrokkenheid bij de Rijswijkse dat zij niettemin hun lidmaatschap voor volgend jaar gewoon wensen te continueren.

De wisselbeker kan overigens een zeker exhibitionisme niet worden ontzegd door in de vitrinekast pontificaal de namen en andere data van de winnaars sedert 2005 robuust te étaleren.

Vlnr. Frits Hamel, Wil Onstwedder, Charles Ligtvoet, Ria Vriesen, Ans de Graaf, Liesbeth Polman, Perry Rust,Joke van Geest, Ies van Geest, Dan Iverus. Theo Bouwman is half zichtbaar staande links van Frits Hamel

Vlnr. Frits Hamel, Wil Onstwedder, Charles Ligtvoet, Ria Vriesen, Ans de Graaf, Liesbeth Polman, Perry Rust, Joke van Geest, Ies van Geest, Dan Iverus. Theo Bouwman is half zichtbaar staande links van Frits Hamel

 

In de brasserie bood Frits mede ter gelegenheid van deze laatste Octo-bijeenkomst van dit jaar een voortreffelijke Sauvignon Blanc aan. Een heildronk werd op hem uitgebracht. Liesbeth liet zich als winnaar niet onbetuigd en vroeg Perry het befaamde borrelgarnituur van bitterballen te serveren. Wij vernamen dat Frits in januari 2023 naar zijn oude vertrouwde vakantieoord  in Thailand gaat met fantastische golfbanen. Wij hebben hem en Els eerder benijd om hun  vlucht naar de tropen in onze winter. Leny de Jonge, die voorheen met Aad er eveneens vaak heen ging liet ons bedroefd weten niet meer bij machte te zijn de Rijswijkse nog te bezoeken. Het nog steeds niet verzilverde certificaat, de vele foto’s van weleer en de vriendenkring zijn een blijvende herinnering aan een geweldige sportieve tijd in haar leven. Zij groet ons van harte.

Onlangs was er de algemene ledenvergadering die Hans Krul met bekwame hand bestierde.  Onder de aanwezigen waren de Octo’s met 7 leden goed vertegenwoordigd. De contributies voor 2023 werden volgens een nieuwe zgn. 20/40 en 50/100 formule vastgesteld. De aanpassing is noodzakelijk mede omdat met name 80-jarigen aanzienlijk meer starttijden boeken dan eerder werd aangenomen. In de Octo-groep is de vraag gerezen of het mogelijk is dat Octo’s gebruik maken van niet gebruikte starttijden (wegens langdurige ziekte, vakantie, winterperiode) van andere Octo’s.  Zo zijn over het lopende jaar ruim 100 starttijden niet gebruikt maar wel betaald.

Wij wensen allen een goede Kerst en een goed uiteinde toe.                    

Jullie  Chroniqueur

Menu