OCTO journaal nr. 74

 

OCTO JOURNAAL RGC


2 september 2022
74ste editie

 

Waarde  Octo’s

Veel vakantiegangers zijn na de zomervakantie  inmiddels in patria c.q. in de Rijswijkse regio teruggekeerd. Golfers onder hen verheugen zich om rap weer de fairway op te gaan. Ondanks de druk op de starttijden is het Ies van Geest gelukt drie comfortabele starttijden te reserveren. Drie flights geëquipeerd met het gewenste aantal handicarts. Maar daarover straks meer.

 

Nog vers in ons geheugen is daar de Golfweek en onze deelname aan de Veteranen Shotgun Driebal Stableford wedstrijd op 24 augustus. Puik verzorgd door de wedstrijdleiding Marianne van Os en Hélène de Vries-Schultink (chapeau) met een smaakvolle lunch bereid door Pedro ter afsluiting. Een 9-holes wedstrijd met strenge leeftijdsgrenzen: 70–99 jaar, waaraan de deelnemers zonder meer  konden voldoen.  De Octo’s waren met zo’n 10 op de 30 veteranen royaal vertegenwoordigd.       

 

 

Charles Ligtvoet, Henny Boerman, Rob Nout

Charles Ligtvoet, Henny Boerman, Rob Nout

 

De stemming was fabulous indeed. Onze stralende Octo Henny Boerman werd met 21 STB punten waarachtig de glorieuze winnaar van de Veteranen-cup 2022! Haar naam moet worden vereeuwigd op die bijzondere trofee. Startend op Hole 9 sloeg zij op deze par 3 bovendien een prijswinnende neary. De tweede prijs met 20 punten ging naar Dick Spaargaren en de derde prijs ex aequo naar Liesbeth Polman. Waarachtig drie Octo’s die de eerste drie prijzen in de wacht sleepten. Alle vijf spelers met 20 STB ontvingen een prijs. De neary en   longest drive werden voor zowel de dames als heren eveneens gehonoreerd.

 

 

Ziehier zo maar een willekeurige greep uit de vele foto’s met blijde gezichten van de teams met Octo’s op de site van de Veteranendag.

Kees Meewisse, Jeanette Maier, Theo Bouwman

Frits Hamel, Marja van Ede, Nico van der Arend

 

 

 

 

 

 

 

 

OCTO WEDSTRIJD

Op deze Octo-vrijdag hebben we onze starttijden aangepast aan de latere openingstijden van de brasserie. Wil Onstwedder en Ria Vriesen hadden aangegeven graag mee te doen met deze Octo-wedstrijd. Zij werden van harte verwelkomd op deze meteorologische tweede herfstdag. Hans Breekveldt was verhinderd. Ans de Graaf revalideert thans thuis. Zij en Ok Uhlenbeck wensen  ons een succesvolle wedstrijd. De starttijden op hole 10 waren als volgt.

  • 10.16 uur: Joke van Geest en Charles Ligtvoet
  • 10.24 uur: Liesbeth Polman en Frits Hamel
  • 10.32 uur: Wil Onstwedder en Ria Vriesen alsmede Dan Iverus en Theo Bouwman

V.l.n.r. Ies vaan Geest, Ria Vriesen, Dan Iverus, Charles Ligtvoet, Wil Onstwedder, Liesbeth Polman, Frits Hamel, Theo Bouwman en Joke van Geest

 

Na de wedstrijd hebben we in de Brasserie kunnen vaststellen dat zowel Frits als Dan een par op hole 16 hadden gemaakt. Ria, Joke en Charles volstonden hier met een bogey. De behaalde scores waren als volgt: Liesbeth 17, Frits 17, Theo 16, Wil 14, Dan 12, Charles 12, Ria 11 en Joke 10. Hulde aan winnaar Liesbeth!

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde wedstrijd onder zeer gunstige weersomstandigheden en een gezellige koffie in de brasserie. Wel misten we Perry, onzes inziens de allerbeste “Patron de Brasserie” die we kennen. Iemand die alle leden kent. Immer opgewekt, belangstellend en klantgericht met een opgeruimd karakter. Een door allen ondertekende kaart met de beste wensen voor een spoedig herstel wordt hem ter hand gesteld.

Het is ons tijdens het golfen opgevallen dat ondanks de droogte, die twee derde van het continent teistert, de natuur op onze golfclub zich tot nog toe redelijk weet te handhaven. Zo werden we deze week verrast door jeugdige eikels en bloeiende lijsterbessen in de rough. Zouden de “waterhindernissen”  -hoe bescheiden ook- wellicht mede een functie vervullen in de watervoorziening van de beplanting van bomen en struiken op onze baan, zo vroegen we ons af. De waarschuwing van het European Drought Observatory is ons uiteraard niet ontgaan dat de ernstige droogte die veel regio’s van Europa treft sinds het begin van het jaar is toegenomen en verslechtert vanaf augustus. De droogte in Europa lijkt de ergste te zijn in minstens 500 jaar. De stijgende temperaturen en toenemende droogte geven de Nederlandse natuur overigens steeds meer mediterrane trekjes. Een paar flinke regenbuien zou ons overigens zeer welkom zijn.

                                                    

Jullie  Chroniqueur

Menu