OCTO journaal nr. 69

 

OCTO JOURNAAL RGC


1 april 2022
69ste editie

 

Waarde  Octo’s

Nee, geen 1 april grap. Voor de tweede keer in drie weken tijds zouden we -naar verwachting- worden geconfronteerd met een laag Sahara stof in de atmosfeer. Een mooie rode lucht met een ongewenst okergeel sediment dat niet alleen onze voertuigen maar ook de golfbaan  zou bezoedelen. We hadden nota bene nog maar net de hardnekkige resten van de eerste Saharastof weggespoten toen de weergoden intervenieerden en geen stof maar ons vanmorgen op een dikke laag sneeuw verraste. Kortom baan dicht en idem dito driving range, chipping green en putting green! Heel sneu omdat Ies van Geest nota bene verleden week 3 starttijden en evenzovele handicarts voor de opening van het Octo wedstrijdseizoen 2022 had gereserveerd. De flights waren ook reeds ingedeeld.

Het eureka moment van de naar birdies snakkende Octo’s kon force majeure daarom vandaag helaas niet worden gehonoreerd. Extra groot was de teleurstelling toen zelfs de brasserie was gesloten terwijl juist was afgesproken gezamenlijk, golfers en niet-golfers-, om 11.00 uur de vermaarde koffie van Perry te laten smaken.

Op 1 april genoten uitsluitend birdies van de ondergesneeuwde golfbaan

Op 1 april genoten uitsluitend birdies van de ondergesneeuwde golfbaan

Al converserend voor het prikbord van het bestuur respectievelijk van de dames-, heren- en wedstrijdcommissies in het clubhuis hebben we nieuwtjes uitgewisseld: Jannie Breekveldt is heden jarig en ontvangt vandaag onze gelukwensen, om gezondheidsredenen ziet Leny de Jonge geen mogelijkheid meer om acte de présence te geven (we komen hierop nog terug), Ok Uhlenbeck en Ans de Graaf gaan deze maand onder het mes en hopen vurig daarna weer aan wedstrijden deel te kunnen nemen, Frits Hamel verheugt zich erop eind van deze maand met familie in Marbella te gaan golfen en tot slot, generatiegenoten van Rozenstein en Groen Geel hebben de wedstrijdleiding informeel meegedeeld een invite voor een wedstrijd met Octo’s van de RGC toe te zullen juichen.

Onwillekeurig kwam het gesprek op Oekraïne. Een land met zo’n 45 miljoen inwoners met welgeteld 8 golfbanen. We herinneren ons nog dat in 2012 op de Kiev Golfclub het eerste internationale toernooi werd gehouden. De Ladies European Tour Access Series werd toen gewonnen door de Russische Ana(stasia) Kostina. Later nam zij deel aan het Deloitte Ladies Open op de Golfclub Broekpolder!  Wie had toen de humanitaire catastrofe kunnen bevroeden waarin het soevereine Oekraïne 10 jaar later terecht zou komen. Het land dat van 1922 tot 1991 nog de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek heette! Naar verluidt zou Burggolf Purmerend 80 voormalige hotelkamers beschikbaar hebben gesteld voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Hulde!

Jullie  Chroniqueur

Menu