OCTO journaal nr. 68

 

OCTO JOURNAAL RGC


4 maart 2022
68ste editie

 

Waarde  Octo’s

We keken uit naar deze eerste vrijdag van de maand in casu de Octo dag. In februari viel die op de 4de  en toeval of niet maar ook nu in maart is het waarachtig wederom vrijdag de 4de. Die coïncidentie komt dit jaar nog eenmaal voor, namelijk in november. Driemaal scheepsrecht zullen we maar zeggen.

Het kan niet ontkend dat het wegsterven van de pandemie en de nog naklinkende jubeltonen van de ultieme polonaise (Pleebekshow en Waggelkonten boogie) op het recente carnaval onmiskenbaar hebben bijgedragen aan de opperbeste stemming van de Octo-bijeenkomst in de brasserie. Het verheugende bericht van caddiemaster Ton dat handicarts -na een siësta van zo’n twee maanden- weer de baan op mogen verhoogde uiteraard de euforie. De eventuele nachtvorst moet dan wel ‘s morgens zijn “verdampt” eer de handicart de baan op mag.

Op het scorebord van de dames zagen we dat verleden jaar er 16 golfers waren die één of meerdere birdies hadden geslagen. Onze trots kent geen grenzen nu Liesbeth met twee heuse birdies (!), op hole 5  en  9, tot de scherpschutters van de Rijswijkse hoort. In combinatie met haar verjaardag op 11 februari hebben we een verlate doch welgemeende dubbele gelukwens op Liesbeth uitgebracht. Met een gul gebaar -haar eigen- trakteerde Liesbeth ons op een verjaarsborrel met als garnituur de befaamde bitterballen van chef de cuisine Pedro. Hij kwam hoogstpersoonlijk zijn opwachting bij ons gezelschap maken en was getuige van overgelukkige blikken. Terugkomend op de birdies blijkt bij de dames Hole 9 favoriet met 6 birdies gevolgd door Hole 12 met 5 birdies. Maar kampioen was Cea Weekhout met totaal 6 birdies gevolgd door Sandra Karagantchef met 3 birdies. Een ware adrenaline voor ons om komende maand bij de opening van het Octo wedstrijdseizoen ons eveneens te laten gelden.

 

Links met de klok mee: Theo Bouwman, Dan Iverus, Joke van Geest, Ies van Geest, Harry Broerse, Liesbeth Polman, Frits Hamel, Ok Uhlenbeck, Ans de Graaf en Charles Ligtvoet

Links met de klok mee: Theo Bouwman, Dan Iverus, Joke van Geest, Ies van Geest, Harry Broerse, Liesbeth Polman, Frits Hamel, Ok Uhlenbeck, Ans de Graaf en Charles Ligtvoet

Onze gedachten zijn bij Cor en Wil Onstwedder. Wil verontschuldigde zich bij Ies en Joke vandaag niet aanwezig te kunnen zijn. Cor is namelijk begin februari opgenomen in een verzorgingstehuis en Wil was slachtoffer van Covid-19 gevolgd door een flinke longontsteking. Tot op heden is ze nog aan huis gekluisterd. Wij leven met hen mee en hopen dat Wil spoedig geheel hersteld zal zijn. Maar ook Leny de Jonge kan om gezondheidsredenen niet aanwezig zijn. Zij leest altijd het Octo Journaal en doet ons allen de groeten. Leny hopen we t.z.t. in ons midden te kunnen verwelkomen. Het doet ons voorts goed Ok na zijn operatie en herstelperiode weer te zien, maar Ans moet eind van de maand onder het mes (heup). We duimen dat alles goed verloopt.

Met een blik gericht op het 2000 km. oostwaarts gelegen Ukraine realiseren we ons dat de wereld gevangen zit in een bloedstollend realistisch schaakspel, waarin de oorlog van de fysieke en digitale werkelijkheid met elkaar versmelten. Hackersgroepen werpen zich in de strijd en met een paar klikken kunnen we zelfs parttime partizaan worden. Onze gedachten zijn bij hen die in deze ongelijke strijd het onderspit moeten delven.

De schade veroorzaakt door de recente storm Eunice en Franklin bleef hier gelukkig beperkt tot een paar dakpannen van het degelijk gebouwde clubgebouw, een geknakte boom op hole 8 en wat afgebroken takken die zich op de baan hadden neergevlijd. Met hier en daar een enorme waterplas. Niet ver van ons vandaan was de schade heviger; we hebben allen op de nieuwszender van NPO gezien dat van het ADO stadion het dak eraf vloog.

Tot slot, nog niet iedereen heeft zijn of haar knipkaart van de Fabulous Golf in ontvangst genomen. Deze zomer zullen we er zeker gebruik van maken. Planning is echter wel vereist. Zo kan bij GC Capelle 6 dagen van tevoren worden gereserveerd maar bij GC Kleiburg moet dat 30 dagen van tevoren!

 

Jullie  Chroniqueur

Menu