OCTO journaal nr. 67

 

OCTO JOURNAAL RGC


4 februari 2022
67ste editie

 

Waarde  Octo’s

Het was hedenmorgen als vanouds weer een geanimeerde Octo-bijeenkomst. Ies van Geest had ons voor deze gelegenheid uitgenodigd met de toevoeging “Gezien de weersomstandigheden houden we het maar op alleen koffiedrinken.” Overigens was het de eerste bijeenkomst van het clubjaar 2022, aangezien het toenmalige coronaregime begin januari nog de lakens uitdeelde en een samenkomst in de Brasserie onmogelijk maakte. Dat de feestelijke opening van de Olympische Spelen samenviel met onze bijeenkomst, die eveneens feestelijk mag heten, is louter toeval. Joke heeft namelijk aan haar recente verjaardag in ons midden nog enige luister gegeven. Het glas met een uitstekende Cabernet Sauvignon werd meermaals geheven met de wens dat haar nog een lang leven moge zijn beschoren in goede golfconditie. En de bitterballen smaakten dankzij chefkok Pedro delicious. De andere acht Octo’s die deze maand hun geboortedag vieren ontvangen hierbij eveneens onze gelukwensen.

Ok Uhlenbeck heeft zich voor de bijeenkomst verontschuldigd maar hoopt binnen afzienbare tijd weer in ons midden te kunnen zijn en vertrouwde ons toe dat Ans de honneurs waarneemt.  Frits Hamel berichtte verhinderd te zijn en doet ons zijn hartelijke groeten. Het deed ons genoegen goede vriend Harry Broerse welkom te mogen heten. Hij heeft zijn sporen op de RGC ruimschoots verdiend.

V.l.n.r. Theo Bouwman, Ies van geest, Charles Ligtvoet, Joke van Geest, Harry Broerse, Liesbeth Polman
Op de voorgrond Ans de Graaf en Dan Iversen

 

Een aantal onzer heeft de afgelopen tijd niet kunnen golfen omdat handicarts de baan niet op mogen. Inderdaad geldt al geruime tijd de oekaze no handicarts. Men is dan geneigd ons op het profiel van pensionado’s -zonder tattoos- te verkijken. Velen onzer plegen immers wel degelijk wekelijks 9 en 18 holes gewapend met een trolley te lopen, zij het vooralsnog non-qualifying.

De drie tweeën in het nieuwe jaartal 2022 kunnen worden gezien als een goed omen in plaats van alleen maar cijfers. Immers, de versoepelingen in onze bewegingsvrijheid in het clubhuis, brasserie en wedstrijden zijn daar een voorbode van. Hetgeen overigens niet wegneemt dat het wel even wennen is met die recentelijk geperforeerde fairways. Het is een ware uitdaging de ballen de route te laten volgen die ons voor ogen staat. Bovendien waren wij ervan getuige dat 9-holers op de tweede 9-holes lus afgelopen week slechts maximaal 8 holes konden spelen aangezien Hole 16 out of order was. Heel sneu, het is immers voor velen een haalbare par 3. Maar onze sportieve geest heeft daaronder niet geleden.

Op het TV scherm in de brasserie zagen we een glimp van de DP World Tour wedstrijd op de Al Hambra Golf Club met Wil Besseling op een gedeelde 35ste plaats en een cheque van € 11.000.  Maar straks van 26 t/m 29 mei is er het Dutch Open op Bernardus Golf in Cromvoirt, hartje Brabant. Zijnde het grootste internationale golftoernooi van de Benelux dat tijdens het Hemelvaartweekend wordt geopend. Nooit geweten dat de Dutch Open (1912) een van de oudste toernooien van de European Tour is. Joost Luyten was de laatste Nederlander die in 2016 winnaar werd. Darius van Driel eindigde verleden jaar op de vierde plaats met een score van -15. In ons midden hebben we golffanaat Ans, die vorig jaar met de golfclub van Sociëteit de Witte naar Cromvoirt is geweest. Men was onder de indruk van de bijzondere sfeer en de crème de la crème van topscoorders. Wij kijken ernaar uit.

 

Jullie  Chroniqueur

Menu