OCTO journaal nr. 61

OCTO JOURNAAL RGC


6 augustus 2021
61ste editie

 

Waarde  Octovriendinnen en vrienden

Precies een jaar geleden waren wij in augustus gezegend met een Octo-dag van ruim 30º C. Vandaag namen we genoegen met een overigens zeer aanvaardbare weliswaar winderige 22º C. Karma is wellicht een groot woord, maar soms is het wonderbaarlijk wat ons overkomt in deze era van klimaatverandering. Temperatuurschommelingen met extreme hitte/droogte en overvloedige neerslag/overstromingen in vele streken op onze aardkloot. Maar gezegend is de “oase” RGC, zoals vandaag weer is bevestigd, met een vertrouwd golfklimaat.

Voor de Octo-dag van vandaag kregen we enkele afmeldingen. Zo verontschuldigde Liesbeth Polman zich omdat zij heden -sinds 1966- meedoet aan de jaarlijkse golfdag van de Vereniging van Eervol Ontslagen Officieren (KVEO). Ditmaal georganiseerd op de in 1928 opgerichte Noord-Brabantse GC Toxandria, naar men ter plekke van oordeel is “the most complete golfclub and golfcourse”. We zijn ervan overtuigd dat Liesbeth heel sportief een representatief Rijswijks visitekaartje heeft afgegeven.

Heden hadden we twee flights met de volgende starttijden en samenstelling:
09.28 uur: Joke van Geest en Frits Hamel
09.36 uur: Dan Iverus en Charles Ligtvoet

Op deze buitengewoon geanimeerde wedstrijd werden we op hole 14 verwelkomd door zeker een garnizoen met hun vleugels wapperende Nijlganzen als enthousiaste toeschouwers. Onvergetelijk. De volgende scores werden behaald: Joke 8, Dan 14, Frits 16 en Charles 22. Stof genoeg om over na te praten in de brasserie.

V.l.n.r. Frits Hamel, Joke van Geest, Theo Bouwman, Charles Ligtvoet, Dan Iverus

V.l.n.r. Frits Hamel, Joke van Geest, Theo Bouwman, Charles Ligtvoet, Dan Iverus

Voorzitter Ies van Geest was op het laatste moment contre coeur verhinderd om ons te verwelkomen bij de koffie in de Brasserie. Bijzonder sneu omdat hij een week eerder de starttijden had gereserveerd evenals de koffietafel. Wij zullen hem zo spoedig mogelijk bijpraten en op de hoogte brengen van de uitslagen.

Aan de koffie dwaalden onze ogen even af naar het TV-scherm met waarachtig een live-rapportage uit Tokio, waar het 7 uur later is. Nee geen sake of tempura maar de actuele medaillespiegel van de Olympische Spelen trok onze aandacht. Voor het eerst in de historie was Nederland met een golfster vertegenwoordigd. Alleen al het feit dat de 25-jarige Arnhemse Anne van Dam aan het Olympisch avontuur is begonnen is moedig. Dat deze longhitter op de 72 holes individueel strokeplay golfwedstrijd niet in de prijzen is gevallen doet daar niets aan af.
Op andere terreinen hebben we in Tokio uitstekend gescoord. Immers Nederland staat op de 7de plaats en floreert met 10 gouden medailles en totaal 36 medailles. En dan te bedenken dat er 85 landen meedoen. Vermeldenswaard is natuurlijk dat de huldiging van de Olympische ploeg op 10 augustus in Den Haag plaats vindt.

Henri van Adelberg is ons op 19 juli ontvallen. We kennen Henri als een sportieve golfer met humor en een gepassioneerde bridger. Hij vond het leven zwaar na het overlijden van Bea. Vervolgens werd hij geconfronteerd met een ongeneeslijke ziekte en is hij van de palliatieve zorg weggegleden en ingeslapen. Wij verliezen in hem een goede vriend.

Jullie  Chroniqueur

Waar gebeurd (Namen bekend bij de redactie)

                     Waar gebeurd
   (Namen bekend bij de redactie)

Menu