OCTO journaal nr. 48

OCTO JOURNAAL RGC
3 juli 2020
48ste editie

 

 

Waarde Octo’s, 

Nu we aan de maandenlange wurggreep van de corona zijn ontworsteld zijn deze week de dames-, heren- en seniorencommissies in hun waardigheid hersteld en kunnen weer wedstrijden worden georganiseerd. Zelfs Fabulous Golf lokt weer.

Onze vertrouwde bio-engineers bieden RGC een unieke aanblik

Eindelijk kon ook het OCTO wedstrijd-seizoen worden geopend. Het is natuurlijk nog wel even wennen aan het nieuwe regime waarbij de vlaggenstok niet mag worden aangeraakt en de bunkers niet aangeharkt. De 1.5 m afstand regel is bovendien een extra reminder dat wij 18-plussers nog niet helemaal aan onze trekken kunnen komen. Voor onze hiernaast weergegeven trouwe grazende bio-engineers geldt die 1,5 m. evenmin!

Leny de Jonge en Eke Statema de wereld aanschouwend met een triomfantelijke blik

De afgelopen twee weken zijn we na de geboden souplesse van ons bestuur en het management de baan opgegaan om af te rekenen met de inmiddels opgetreden stijfheid van onze ledematen.
Zo zagen we afgelopen woensdag het levens-lustige 9-holes duo Leny de Jonge met buggy en Eke Statema staccato ernaast lopend. Zeer bevredigende scores binnenhalend.

Even daarvoor werden we een drie-bal gewaar met concurrerende scores binnen de marges van hun handicap van Hans Breekveldt, Charles Ligtvoet en Theo Bouwman.
Eenmaal op het terras van de Brasserie aangeland, deden zij zich te goed aan hetgeen de gulle schenkers Renate en Perry hen offreerden.

 

Dat gold ook voor de 9-holers Carel Weber en Paul van Zijl. Het deed Carel zichtbaar genoegen onze

Hans Breekveldt, Charles Ligtvoet, Theo Bouwman na succesvolle 9-holes, duimen omhoog

gelukwensen met zijn 87ste verjaardag (een Octo pur sang) deze week in ontvangst te nemen. Many happy returns!

Wij zullen Carel, die sinds de geboorte van de RGC lid is, later in dit journaal nog eens tegen-komen als examinator bij het GvB.

Liesbeth Polman en Joke van Geest op Hole 18, playing hcp. 12 respectievelijk 18

 

Hedenmorgen om sharp 08.50 uur startte de eerste flight van 2 flights. Ans de Graaf en Charles Ligtvoet hadden aangegeven force majeure verhinderd te zijn. Ies had starttijden geboekt en gokte op grond van betrouwbare lange termijn weersvoorspellingen dat het vandaag mogelijk licht bewolkt zou zijn maar wel droog. Dat laatste is cruciaal voor ons spelritme. De behaalde scores op Hole 10 t/m 18 waren als volgt: Eke Statema (14), Joke van Geest (12), Liesbeth Polman (10) en Theo Bouwman (9).

Op de bijeenkomst in de brasserie werden Cor en Wil Onstwedder alsook Harry Broerse van harte welkom geheten. We hadden hen al een tijdje gemist. Covid-19 is ook de reden dat Harry en Lydia hun jaarlijkse reis naar en verblijf in Florida gecombineerd met een cruise in het Caribisch gebied of naar Panama  tot hun verdriet nog niet hebben kunnen realiseren. De grenzen van de VS zullen nog tot het einde van 2020 dicht blijven voor reizigers uit Europa, aldus de  Amerikaanse ambassadeur Hoekstra!

Met de caddiemaster is overeengekomen dat voortaan uiterlijk een dag voor de vrijdagwedstrijd het aantal deelnemers wordt doorgegeven c.q. het aantal starttijden. Dat impliceert dat met ingang van volgende maand men zich uiterlijk twee dagen voor de wedstrijd bij Ies voor deelname dient aan te melden.

Desgevraagd verhaalt Joke dat zij min of meer bij toeval is gaan golfen. Luisterend naar Radio West waarop zelfs in het buitenland wordt afgestemd (“Hello Radio West, your playlist is awesome!”) werd de muziek onderbroken door de aankondiging dat de gemeente Rijswijk had besloten een golfbaan aan te leggen. De waternimf Joke, zij was tot dan een trefzekere waterpolospeelster, vond golfen een nieuwe uitdaging. In 1987, begonnen op het oefenterrein Hardenburg aan de Kleiweg met een overdekte en verlichte driving range, waar je ook leerde chippen en putten, ging in 1988 de Broekpolder open. Zij bewaart de beste herinneringen aan de uitstekende lessen van de Kaapverdische pro Dio da Cruz (1942). Vele RGC’ers van het eerste uur hebben dezelfde ervaring. Souplesse gepaard aan precisie was haar adagium. Voor vijf lessen van een uur betaalde je toen 80 gulden, inclusief het gebruik van leenclubs en oefenballen. Daarnaast werden bij de bibliotheek golfinstructieboeken geleend. In 1988 behaalden zij en Ies het GvB.  Examinator was Carel Weber! Uiteraard werd de feestelijke opening van de eerste negen holes op de RGC door Prins Bernhard in 1989 bijgewoond. Het jaar daarop kwamen de holes 10 t/m 18 erbij. De financiering daarvan had toen flinke consequenties voor het ledenbestand. Overigens kon men toen alleen lid worden als men gebonden was aan Rijswijk. Joke, veel dank voor deze interessante ontboezemingen uit een niet lang verleden

Jullie  Chroniqueur

Menu