OCTO journaal nr. 47

OCTO JOURNAAL RGC
5 juni 2020
47ste editie

 

 

Waarde Octo’s, 

Golf in coronastijl

Hulde aan hen die ervoor gezorgd hebben dat met medewerking van de IJsheiligen onze golfbaan na een intelligente en fysieke lockdown van bijna twee maanden op 11 mei weer kon worden geopend. Weliswaar schoorvoetend en vooralsnog voor een rondje van 9 holes. Maar toch, eindelijk na 7 weken hadden we ons aan de wurggreep van de corona ontworsteld en gaf het ons onmiskenbaar een sportieve kick het corona balletje richting green te kunnen slaan.
En dat bij een droge en supersnelle baan, waarbij individuele afstandsrecords werden gebroken. In dit verband verhaalden drie Octo’s enthousiast, dat 7 weken van opgekropte onthouding hun playing handicap niet noemenswaardig in de gevarenzone had gebracht.

Perry met kraam als geslaagde improvisator

Bij de entree van het clubhuis stond Perry, in de overgangsfase naar “normaal”, gereed om ons in zijn gastvrije en welvoorziene kraam op koffieplus te trakteren met in achtneming van allerlei van hoger-hand opgelegde voorzorgsmaat-regelen (1,5 meter afstand, etc.). Gelukkig geen mondkapjes.  Sinds D-Day 11 mei hebben velen elke week de kans aangegrepen om één of meer 9-holes in ludieke corona-stijl te spelen en vervolgens bij Perry hun dorst gelest.

Nu enige weken later zijn de regels tot ons aller verrassing waarachtig zo versoepeld, dat 18 holes weer tot de mogelijkheden horen.  Zelfs het restaurant en het terras zijn voor ons rasechte golfvogels van diverse handicap pluimage -met inachtneming van een onderlinge vleugelwijdte van 1,5 meter- weer geopend.

Even werd de vraag geopperd of de Octo-dag met twee starttijden (09.12, 09.20) vandaag wel door zo gaan. Er waren twee flights gereserveerd voor golffanaten, die zich tijdig hadden aangemeld en in eerste instantie bereid waren om de sombere weersvoor-spellingen van de buienradar te trotseren: harde ZW-wind, gevoelstemperatuur 10º C , neerslag  2 – 5 mm. Maar toen puntje bij paaltje kwam verkoos de grootst mogelijke meerderheid -na een vroege belronde- toch maar de gebruikelijke koffie/borrel bijeenkomst om elf uur boven een natte outfit.

In onze vertrouwde Brasserie

V.l.n.r. Ans de Graaf, Theo Bouwman, Liesbeth Polman, Charles Ligtvoet, Ies en Joke van Geest

In de brasserie toostten we op Theo Bouwman, die ons allen een drankje aanbood ter gelegenheid van zijn onlangs plaatsgehad hebbende verjaardag. Met passie vertelde hij over zijn kleindochter die op de Dam in Amsterdam zich onder de 5.000 demonstranten tegen discriminatie had geschaard. Overigens met het gevaar van een corona besmetting omdat men het met de voorgeschreven onderlinge afstand niet zo nauw nam. Een demonstratie die later elders in het land veel navolging kreeg. Een intrigerende jongere generatie met een maatschappelijk draagvlak dat mondiaal weerklank vindt. Joke heeft Theo’s dochter meerdere malen ontmoet en is eveneens onder de indruk van deze representant van een actieve jongerenbeweging met een brede internationaal georiënteerde horizon van wereldhervormers. Voor de dorstigen onder ons bood Joke vervolgens een smakelijke droge witte wijn aan.

Onder het motto Gouverner, c’est prévoir  werd aan tafel gebrainstormd over de vraag hoe ware te handelen als ook de volgende officiële Octo-wedstrijd op 3 juli als gevolg van weersomstandigheden onverhoopt niet plaats kan vinden. Met unanimiteit delen de aanwezigen het voorstel om alsdan de laatst behaalde score in de week waarin de Octo-bijeenkomst plaats vindt als officiële meetellende Octo-wedstrijdscore te beschouwen.  De ondertekende scorekaarten dienen derhalve alsdan bij de wedstrijdleiding te worden aangeleverd. Overigens voorspelt de lange termijn weersvoorspelling van WEER1.com voor 3 juli goed weer met temperaturen tussen 14o C – 21o C. Wij kijken ernaar uit.

Jullie  Chroniqueur

Menu