OCTO journaal nr. 44

OCTO JOURNAAL RGC
6 maart 2020
44ste editie

 

Waarde Octo’s, 

Onze Octo-dag vandaag had Bright Friday moeten zijn. Immers de opening van het Octo wedstrijd seizoen met zonnig weer, droge voeten en napret van het recente Carnaval. Met het uitzicht op aanmerkelijk soepelere slagen dus met navenante resultaten. Maar niets van dat alles. De realiteit is zoals onze chef d’équipe Ies met zijn vooruitziende blik al een week eerder had aangekondigd op basis van de weersvoorspellingen “Regen en wind, wind en regen … Het houdt maar niet op. Alleen als je je goed wilt voorbereiden op belangrijke wedstrijden onder slechte weersomstandigheden dan moet je nu de baan in. Dat doen wij Octo’s maar niet. Ja, toch? Daarom nodig ik jullie uit voor de koffie en een gezellig samenzijn op vrijdag 6 maart a.s. Van ongeveer 11.00 uur af zijn jullie welkom in het clubhuis.”

Inderdaad was het weer de afgelopen tijd bar en boos. Zo noopte monsterstorm Lady Ciara onze greenkeeper c.q. caddiemaster de baan twee dagen te sluiten. De eerdere afzwaaiers op de driving range misten -getuige onderstaande impressie- duidelijk hun ingebouwde navigatieapparatuur en dwaalden naar het vangnet boven de parkeerplaats. Het net voorkwam gelukkig blessures, deuken en ander ongemak.

Moge het voorgaande subjectief overkomen dan leze men de actuele RGC-website er maar nog eens op na waar onder het mom van Casual Water het volgende wordt gesteld: “Zo langzamerhand is het permanent water! Behalve in januari is er sinds september vorig jaar veel meer regen gevallen dan normaal. Oktober was zelfs 40% natter en februari was niet meer zo nat sinds 1901 met de regen vooral ook nog eens in de weekenden. Tel daarbij de recente stormen op en dan wordt het duidelijk dat de baan helaas vaker gesloten moest worden dan ons lief is. Onze kleigrond is dan ook verzadigd. We missen ook de flinke vorstperiodes waarbij de kleigrond kapot barst en het water daarna beter weg kan lopen.”

Eind februari en begin maart togen Octo’s bruisend van energie naar de club, maar de baan was – zogezegd natter dan nat- een week lang gesloten. Caddiemaster Kirstin had het erg met ons te doen en sprak op 3 maart uiteindelijk de profetische woorden, dat de baan de volgende dag 4 maart hoogstwaarschijnlijk weer open zal zijn!

Haar ingeboren vrouwelijke intuïtie bleek inderdaad correct en eindelijk na een lange tijd van onzekerheid werd een zonovergoten Octo-wedstrijd over 9 holes op die woensdag ons deel. Kirstin verdient zonder meer een pluim!

V.l.n.r. Charles Ligtvoet, Ans de Graaf, Ies van Geest, Liesbeth Polman, Marie-Thérèse Smits,
Theo Bouwman, Joke van Geest en Ok Uhlenbeck

 

In het clubhuis verwelkomden wij Marie Thérèse die met het Octo-team kennis maakte. Enthousiasme uitstralend zien we haar voortaan stellig weer op de volgende Octo-bijeenkomsten. De volle witte wijn vergezeld van door Liesbeth bestelde bitterballen zorgden voor een uitstekende stemming en zullen daartoe stellig hebben bijgedragen.

Er waren vandaag wat afzeggingen en een sombere informatie van Ies over Daan Khouw, RGC-lid van het eerste uur, die in het ziekenhuis is opgenomen. Zelfs caddiemaster Ton was de lange afwezigheid van Daan opgevallen. De aanwezigen hebben een door Ies verzorgde wenskaart voor Daan ondertekend, die zo spoedig mogelijk wordt bezorgd.

In de brasserie hebben we ons best gedaan de geo-grafische locatie van de hiernaast afgebeelde lucht-opname van een water te raden. Het gissen liep uit-een, variërend van Grand Canyon(Arizona) en Gorges du Verdon (Alpes-de-Haute-Provence) tot afwaterings-greppeltje bij Hole 8 RGC (Rijswijk). Juist ja!

Tot slot een citaat van de nummer 1 in de wereld Rory McIlroy wat op ons lijf staat geschreven:  “I don’t want to feel inferior to any other golfer in the world. You know if you do that, then you know you’re giving them an advantage,…”

Jullie  Chroniqueur

Menu