Jeugd competitie 2024

De jeugd competitie wordt sinds een paar jaar in de maand juni gespeeld. Dit jaar had Rijswijk 2 teams in de 18 holes competitie (1e en 2e klasse)

Team 1 (Joris Borger van der Burg, Maas Frederiks, Daan van Dooren, Quinten Hughes en Brian van de Westen) begon met een valse start door juist op de Rijswijkse als laatste van de 4 teams te eindigen (al was het verschil tussen de onderlinge teams klein). Vervolgens begonnen zij aan een geweldige inhaalslag. Rondes 2 en 3 werden gewonnen en gaf ze nog een kans om het sterke Kleiburg in te halen. Helaas wist Kleiburg bij de laatste wedstrijd voor te blijven waardoor zij promoveren naar de hoofd klasse.

Bij team 2 (Lucas en Sebastiaan Rossi, Max en Alexandra Smoter en Dain Jeon) begon het net als bij team 1, oftewel laatste na de eerste ronde. Maar ook net als team 2 werden rondes 2 en 3 met overmacht gewonnen met een paar geweldige scores. Vooral de 36 punten over 9 holes van Dain (spelend in haar allereerste wedstrijd) maakte veel indruk. Op de laatste wedstrijd, op Rijswijk, kwam team 2 met het minst mogelijke verschil te kort voor promotie!

Ondanks het mislopen van de promotie kan Rijswijk trots terugkijken op het jeugd competitie seizoen. Beiden teams eindigden met de meeste Stableford punten in hun groep (wat normaal gesproken tot het kampioenschap zou leiden), vrijwel alle spelers hebben hun handicaps sterk verbeterd en er is weer goede ervaring opgedaan!

Met de geboekte progressie mag Rijswijk weer gaan denken aan de 36 competitie volgend jaar!

Menu