Zaterdagochtend gingen we met angst in ons hart richting de baan omdat er zoveel regen gevallen was in de nacht en ochtend en de vrees was dat we het moesten afblazen.

Gelukkig was het weerbeeld dusdanig dat besloten werd om de baan toch open te stellen voor deze kampioenschappen met diverse aanpassingen.
· Alle bunkers waren G.U.R.
· Plaatsen door de baan en zelfs in de rough.

De dames beten het spits af en op dat moment viel er nog behoorlijk veel regen, wat echt geen pretje voor deze bikkels was.
Langzamerhand verbeterde de omstandigheden en behalve dat het gelukkig droog werd, kwam zelfs het zonnetje tevoorschijn.
Hierdoor verbeterde de conditie van de baan verrassenderwijs echt heel snel. Uiteraard moesten op de nodige plaatsen flinke plassen worden ontweken, maar de greens daarentegen bleven prima te bespelen.

Alle geplande partijen konden gespeeld worden en dat zelfs prima binnen het schema dat op voorhand was opgesteld.

Er waren enkele pittige partijen bij, waarbij “nieuwe” gezichten binnen onze vereniging voor de nodige verrassingen zorgde.

In de wedstrijdschema’s is terug te zien welke finalisten gestreden hebben voor de titel(s).

Heren Senioren

Winnaar : Rene ter Borg
Runner up : Hendrik Jan Rietveld

Deze wedstrijd ging echt alle kanten uit. Hendrik Jan maakte het erg zwaar voor Rene en heeft zelfs een flinke aantal holes “UP” gestaan.
Het lukte Rene toch om vat op de partij te krijgen en de achterstand om te buigen tot een uiteindelijk overwinning.
2 UP was de stand aan het einde van deze spannende partij.

Dames

Winnares : Winnie Lam
Runner Up : Erna Boogaard

Een spannende partij die op het scherpst van de snede gespeeld werd. Na een aanvankelijk ruime voorsprong van Winnie wist Erna deze terug te brengen naar een All Square stand en werd uiteindelijk op de 18de hole de match definitief beslist. Een verlenging werd bijna door Erna afgedwongen, maar Winnie wist met een perfecte chip de deur in het slot te gooien en de partij naar zich toe te trekken.

Heren

Winnaar : Joep Mokkink
Runner up : Martin Wassinger

De beide finalisten hadden in de halve finale al afgerekend met enkele oud winnaars, te weten Jesper van Dijk en Sander Verhoeckx. Nieuwe sterren dus, die een werkelijk heroische strijd met elkaar zijn aangegaan. Het publiek die meeliep genoot van het prachtige spel van beide spelers. Op een zeker moment werd de voorsprong van Martin zo groot, dat een overwinning bijna onafwendbaar werd. De veerkracht van Joep was ongekend en de flinke achterstand werd uiteindelijk op de 18de hole omgebogen tot een All-square stand.
Zonder in allerlei details te treden, maar beide spelers kregen op hole 1 t/m 4 de mogelijkheid om de wedstrijd “te pakken”. Echter werden belangrijke putjes gemist.
Hole 5 bleek de scherprechter en een prachtige chip van Joep, dicht bij de vlag, maakte dat Martin zijn put moest maken. Toen hij deze miste was het aan Joep om deze kans te verzilveren, wat hij uiteindelijk ook deed.
Een smile van oor tot oor verscheen op het gezicht van deze jongeling.

Door de lange verlenging was het best laat geworden, maar desondanks waren toch nog een aan aantal mensen aanwezig bij de prijsuitreiking door Gijs Goesten.

Het rest mij vanuit deze plaats om Anita en Eveline, onze referees van dit weekend, te bedanken. Zij hebben toch twee dagen hun tijd ter beschikking gesteld.
Tevens een dankwoord richting mijn beide collega wedstrijdleiders, Marijn van Manen en Hans Mokkink. We hebben uiteindelijk de missie volbracht en het toernooi tot een goed einde gebracht.
Uiteraard zullen we e.e.a. evalueren, want er zijn altijd verbeterpunten.

Een compliment aan alle wedstrijdspelers die dit toernooi tot een succes gemaakt hebben.

Tot volgend jaar

De wedstrijdleiding

Voor de foto's van de winnaars en runner ups, kijk hier

Voor alle uitslagen:  
Heren, klik hier
Dames, klik hier 
Heren senioren, klik hier